Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2010. március 12. 05:52 | Szerző/forrás: idokep.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Az éjszakai órákban északkeleten és keleten valószínű még gyenge havazás, reggelre, főként északon, és keleten helyenként ködfoltok képződhetnek. A szél gyenge marad, a hajnali órákra 0°C és -4°C-ig hűl a levegő, ám a délnyugati, nyugati határszélen, ahol felszakadozik a felhőzet, akár -5 és -10°C közötti értékek is előfordulhatnak. Napközben északon és keleten még gyenge havazás, elszórtan hózápor kialakulhat, de számottevő mennyiségre már nem kell számítani. Délnyugaton pár órára a Nap is kisüthet. Az északnyugati szél a középső területeken megélénkülhet; így ott hófúvást is okozhat. A legmelegebb órákban 2-6°C várható.

Szombaton reggel változóan felhős égre ébredhetünk, már csak elszórtan számíthatunk kisebbzáporokra. Az eleinte mérsékelt északi szél a délelőtti órákra az északi megyékben többfelé megerősödik. Helyenként párássá válik a levegő, északkeleten ködfoltok képződhetnek. A legalacsonyabb hőmérsékletek -1 és -7°C között alakulnak majd.

Szombat: Változóan felhős ég, keleten elszórtanzápor.
Vasárnap: Napközben sok napsütés, csak elszórtan lehet zápor,zápor.
Hétfő: Változóan felhős ég, északon borult ég,szórványosan gyenge zápor, néholzápor.
Kedd: Erősen felhős ég, északon és keleten kisebb zápor, néholzápor.
Szerda: Északon és keleten gyenge havazás, délen napsütés várható.
Csütörtök: Erősen felhős ég, északon, északkeleten zápor,zápor előfordulhat.

Orvosmeteorológia
 

Pénteken gyenge hidegfronti hatás várható, mely a hörghurutos betegek állapotában hozhat kedvezőtlen változást, csökken a vérnyomás és előtérbe kerülnek a görcsös panaszok (vese, epe, szív, agyérgörcs). A középső megyékben újra feltámad a légmozgás, a szeles idő következtében egyeseknél szintén fejfájás fordulhat elő. A tavaszi fáradtság ellen fogyasszunk sok gyümölcsöt, vitamint, mozogjunk rendszeresen!

Közlekedésmeteorológia

Pénteken reggel már csak keleten, északkeleten számíthatunk havazásra, hószállingózásra, másutt megszűnik a csapadék. Helyenként ködfoltok képződhetnek, ezek környezetében hirtelen csökkenhet a látástávolság. Napközben is csak fagypont körül alakulnak a maximumok, sokfelé lehetnek lefagyott útszakaszok. Ügyeljünk a megfelelő követési távolság betartására. Közlekedjünk körültekintően, ügyelve magunkra és egymásra az utakon! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!