Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2010. március 13. 05:44 | Szerző/forrás: idokep.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Szombaton reggelre északon, a középső, és délkeleti tájakon fordulhat elő gyenge havazás, majd a nap folyamán, keleten valószínű kisebb eső, zápor, esetleg hózápor. Északkeleten és keleten helyenként ködfoltok képződhetnek. A reggeli órákban még élénk, napközben, északon erős nyugati szél valószínű. A hajnali órákban 0°C és -5°C-ig hűl a levegő.

Napközben a keleti, délkeleti országrészben előfordulhat kisebb eső, záporeső, északnyugaton változóan felhős ég valószínű, pár órás napsütés lehetséges. Délnyugaton a gyenge szél mellett napközben tartósan megmaradhatnak a ködfoltok. Az északnyugati, nyugati szél az északi országrészben megerősödhet, helyenként viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmelegebb órákban 2-7°C közötti hőmérsékleteket mérhetünk.

Vasárnap éjjel változóan felhős égbolt mellett már csak az északi megyékben és a keleti határszélen fordulhat csak elő hószállingózás. A szelet az ország középső és északi területein akár viharos lökések is kísérhetik, a legalacsonyabb hőmérsékletek -1 és -4°C között alakulnak majd.

Vasárnap: Napközben sok napsütés, csak elszórtan lehet zápor,zápor.
Hétfő: Változóan felhős ég, északon borult ég,szórványosan gyenge zápor, néholzápor.
Kedd: Erősen felhős ég, északon és keleten kisebb zápor, néholzápor.
Szerda: Északon és keleten gyenge havazás, délen napsütés várható.
Csütörtök: Erősen felhős ég, északon, északkeleten zápor előfordulhat.
Péntek: Keleten napos, nyugaton változóan felhős idő, erősödő nappali felmelegedés.

Orvosmeteorológia
 

Szombaton számottevő fronthatás ugyan nem várható, ám a frontra fokozottan érzékenyek csoportjánál nyugtalanság, rossz közérzet, akár fejfájás is jelentkezhet. A szeles idő következtében egyeseknél szintén fejfájás fordulhat elő. A tavaszi fáradtság ellen fogyasszunk sok gyümölcsöt, vitamint, mozogjunk rendszeresen!

Közlekedésmeteorológia

Szombaton már csak elszórtan számíthatunk kisebb csapadékra, a napközben megolvadt éjjel ráfagyhat az utakra, vigyázzunk a csúszós utakon. Helyenként ködfoltok képződhetnek, ezek környezetében hirtelen csökkenhet a látástávolság. Ügyeljünk a megfelelő követési távolság betartására. Közlekedjünk körültekintően, ügyelve magunkra és egymásra az utakon! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!