Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. március 15. 05:57

Országos előrejelzés

Országos előrejelzés
Március 15-én délelőtt jobbára erősen felhős időre számíthatunk, északnyugaton és északkeleten, keleten szórványosan várható zápor, hózápor. Napközben az ünnepi megemlékezéseket főleg az erős, sőt viharossá fokozódó északnyugati szél fogja zavarni. Keleten és nyugaton gyakran, másutt időnként növekszik meg erősen a felhőzet, a Duna-Tisza közén a felhőátvonulások mellett több órás napsütésre számíthatunk. Eleinte elsősorban keleten, északkeleten valamint nyugaton, később többfelé várható zápor, hózápor. A legmelegebb órákban 3 és 8 °C közötti értékeket mérhetünk

Az esti óráktól csapadék érkezik északon, keleten illetve a középső tájakon havazás, havaseső formájában, mely a nap folyamán sokfelé havasesőbe, esőbe válthat majd. A szél a délnyugati és északkeleti régiók kivételével továbbra is élénk marad, többfelé erős széllökésekkel. A hajnali órákban fagypont körül alakulnak a minimumok.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Hétfőn a frontérzékenyeknél hidegfronti tünetek jelentkezhetnek, így náluk rossz közérzet, fejfájás, levertség is jelentkezhet. Egyeseknél görcsös panaszok is előfordulhatnak. A szeles idő következtében egyeseknél szintén fejfájás fordulhat elő. Az asztmatikus betegséggel élők állapota is rosszabbodik, jobban fulladnak. A tavaszi fáradtság ellen fogyasszunk sok gyümölcsöt, vitamint, mozogjunk rendszeresen!

Közlekedésmeterológia

Hétfőn elszórtan számíthatunk kisebb csapadékra, záporok és hózáporok formájában, így helyenként csúszós útszakaszokkal találkozhatunk. A napközben megolvadt hó éjjel ráfagyhat az utakra, vigyázzunk a csúszós utakon. Az erős északnyugati szél következtében gyengülhet a menetstabilitás. Ügyeljünk a megfelelő követési távolság betartására. Közlekedjünk körültekintően, ügyelve magunkra és egymásra az utakon! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A pollenszint országszerte az egészségügyi határértékek alatt alakul.

Kövessen minket a Facebookon is!