Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. március 16. 11:40 | Szerző/forrás: greenfo/mti

Elindult a fecske figyelő honlap

Elindult a fecske figyelő honlap
Elérhetővé tettük az MME negyedik madármonitorozó lakossági adatbázisát, a fecskefigyelő oldalt. A lakosság segítségével olyan adatokra tehetünk szert, melyek nagyon fontosak a fecskék kutatása és védelme szempontjából.

A már eddig is működő hasonló felületek sikeresek voltak, a fehér gólya oldalra például a több száz adatközlő eddig több mint 85.000 adatot és fotót töltött fel, reményeink szerint a fecske figyelő oldal hasonló népszerűségre tesz majd szert!

Az utóbbi tíz évben drámai állománycsökkenést elszenvedő hazai fecskeállományok védelméhez nemcsak fecskevédelmi eszközök alkalmazására van szükség, de minél pontosabb információkkal kell rendelkeznünk az egyes fajok számának alakulásáról. Az MME madár- és természetvédelmi munkájában legfontosabb partnernek a lakosságot tekinti. Nyílt hozzáférésű lakossági madár adatbázisainkra az Interneten keresztül bárki feltöltheti az adott fajokra vonatkozó megfigyeléseit, így a sok ezer társadalmi adatközlő segítségével pontosabb, szélesebb körű és jelentősen nagyobb adatbázist tudunk felállítani.

A fecske figyelő oldala: http://www.fecskefigyelo.mme.hu/

Kövessen minket a Facebookon is!