Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. március 16. 19:19 | Szerző/forrás: kecskemetitv.hu

Megnyíltak a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál kapui

Megnyíltak a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál kapui
Az újjászületés legszebb hónapjában ismét megnyitotta számtalan kapuját a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál. A felfedezésre váró szépségeket ajánlotta a nyitány keretében dr. Zombor Gábor, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere hétfőn kora este a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban.

A Kecskeméti Tavaszi Fesztivál rangos helyet vívott ki magának – így méltatta a jubileumi, 25. művészeti seregszemlét megnyitó beszédében dr. Zombor Gábor polgármester.

„A jubileumok nem érnek véget ezzel a 25. éves évfordulóval, hiszen Erkel Ferenc születésének 200 éves évfordulóját ünnepeljük, a Kecskeméti Művésztelep 100 éves évfordulóját, az Ars Nova Énekegyüttes 20 éves évfordulóját, a Bohém Ragtime Band 25 éves évfordulóját, tehát van bőven jubileumból a mostani évben.” 

A Kecskeméti Művésztelep és Alkotóház alapításának 100. évfordulója tiszteletére annak a három városnak a kortárs képzőművészetét kívánja a nyitó tárlat egy csokorban láthatóvá tenni, ahol a nagybányai mesterek művésztelep alapítóként jelentek meg, a modern magyar festészet előfutáraként. A kiállított munkákról és a közös törekvésekről dr. Nicolae Suciu festőművész, a Román Képzőművész Szövetség Nagybányai Fiókjának elnöke beszélt.

A „Kapcsolat 2010” címet viselő kiállítás és az azt kísérő könyvkatalógus megpróbálja felmérni, hogy egy évszázad távlatában az alapítói gondolat miképpen termékenyítette meg e városok: Nagybánya, Kecskemét és Szentendre művészeti életét.

Kövessen minket a Facebookon is!