Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. március 17. 09:40

Korszerű hegesztőműhellyel gazdagodott a Kecskeméti Főiskola

Képgaléria
Korszerű hegesztőműhellyel gazdagodott a Kecskeméti Főiskola
52 millió forintból újították fel a hegesztőműhelyt a Kecskeméti Főiskolán, melynek ünnepélyes átadására és avatására kedden került sor. A most elkészült beruházás része annak a több mint 2 és fél milliárdos fejlesztési projektnek, amelyet a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programból elnyert uniós támogatás tesz lehetővé az intézményben. Az új oktatóteremben a diákok mostantól tíz, ív- és lánghegesztésre egyaránt alkalmas hegesztőállásban tanulhatják a gépipar és a járműipar legmodernebb hegesztési eljárásait.

A műhely avatásán jelen volt Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter is, aki hangsúlyozta: „A tudásalapú társadalom meghatározó eleme a minőségi képzés, amely igazodik úgy a nemzetközi, mint a piaci szereplők elvárásaihoz. Ennek alapja a gazdaság és a minőségi felsőoktatás gyakorlati együttműködése.”


„Mind a régióban, mind a megyében hiányszakma a hegesztőképzés, illetve a hegesztő munkaerő. Tehát nagyon fontos, hogy a társintézményekkel együtt mi is részt vegyünk a hegesztő szakemberképzésben. A főiskola célja az, hogy a most átadott műhely háttérrel a hegesztőszakember-képzés regionális központja legyen, ahol a főiskolai hallgatók gyakorlati képzésén túl vállalati és OKJ-s tanfolyamokat is tarthatnak a gazdaság mindenkori igényeinek megfelelően. ” – mondta Danyi József a Kecskeméti Főiskola rektora. 

Az OKJ-s tanfolyamokhoz szükséges tanúsítást dr. Szabó Béla, a Magyar Hegesztéstechnikai és Anyagvizsgálati Egyesülés igazgatója adta át a rendezvényen dr. Danyi József rektornak. 

Kövessen minket a Facebookon is!