Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. március 17. 13:31 | Szerző/forrás: kecskemetitv.hu

Kassai: nem volt sétagalopp a tavalyi év

Kassai: nem volt sétagalopp a tavalyi év
Eredményes, de nehéz évet zárt a Kecskeméti Rendőrkapitányság – így summázta 2009-et a városi rendőrkapitány. Dr. Kassai László elmondta: 25 éve nem volt arra példa, hogy egy évben ennyi gyilkosság és rablás történjen, mint tavaly, ugyanakkor a felderítésben jól vizsgáztak a rendőrök – hangzott el az évértékelőn.

Nem volt könnyű sétagalopp a kecskeméti rendőrkapitányság számára 2009. A kapitány úgy fogalmazott mai évértékelőjén, hogy elképesztő számban jelentek meg súlyos bűncselekmények a statisztikai lapokon.

Az elmúlt 25 évben nem volt annyi emberölés egy évben, mint tavaly. Ráadásul nem egy pénzintézet ellen követtek el fegyveres rablást - tette hozzá dr. Kassai László.

5 gyilkosság, 6 áldozattal, valamint fegyveres rablások takarékszövetkezetekben, bankban, ékszerboltban, benzinkúton, élelmiszerüzletben. Ezek voltak az igen sötét foltok tavaly. A rendőrkapitány azonban büszke kollégái teljesítményére, hiszen a legtöbb esetben rövid időn belül elkapták a tettest. Dr. Kassai László bízik abban, hogy a lelkesedés kitart idén is. Azt is reméli, hogy tovább erősödik mind a személyi, mind a technikai állomány.

Tudomásul vettük a sok jogszabályváltozást. Tudomásul vettük, hogy munkánk szerteágazik. De természetesen a jónál is mindig van jobb, ezért szívesen látnám, ha mind személyi, mind technikai téren fejlődhetne a Kecskeméti Rendőrkapitányság - adott hangot kívánságainak a kapitány.

2010 sem ígérkezik túl könnyűnek a rendőrség számára. Ha nem is lesznek súlyos bűnügyek, akkor is lesz két választás és egy repülőnap, amelyek szervezésileg nem kis feladatot jelentenek a kapitányságnak.

Kövessen minket a Facebookon is!