Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. március 18. 19:52 | Szerző/forrás: kecskemetitv.hu

Átadták a Mercedes iskolát Kecskeméten

Átadták a Mercedes iskolát Kecskeméten
Átadták a Mercedes-Benz Schule-t. Az iskolaépület Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának beruházásában valósult meg a Kálmán Lajos Óvoda, Általános Iskola és Művelődési Ház Vásárhelyi Pál Általános Iskolájában egy új szárny létrehozásával.

A Mercedes-Benz Schule és a Vásárhelyi Pál Általános Iskola diákjainak előadása színesítette az új épületszárny átadóünnepségét.

Ezután Frank Klein megköszönte mindenkinek, aki kivette a részét a munkálatokból, különös tekintettel háláját fejezte ki az ügyvezető igazgató dr. Zombor Gábor felé, aki véleménye szerint hatalmas feladatokat ígért a kezdetek kezdetén és azokat teljesítette is. Frank Klein kifejtette, hogy ez az új szárny nem csak a német diákok számára kell, hogy új otthont teremtsen, hanem a magyar diákoknak is az otthonává kell válnia, és az ő javukat is kell szolgálnia.   

„Hiszem és meggyőződésem, hogy a német gyerekek nagyon gyorsan fognak magyar barátokat szerezni és a gyerekeken keresztül a családok is megismerkednek egymással. Ennek következményeként a német családok is gyorsan fognak integrálódni itt Magyarországon, ami viszont a kultúrák közeledését vonja maga után, mindez pedig lehetővé teszi, hogy a projekt sikeressége is biztosítva legyen.”

Az ügyvezető szavait követően Dr. Knáb Erzsébet, a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központ főigazgatója mondott beszédet, aki kiemelte a különböző szakemberek szakszerű együttműködését, aminek köszönhetően felépülhetett a Mercedes Iskola épületszárnya. Dr. Knáb Erzsébet hozzátette, hogy előreláthatóan azonban további épületbővítésekre is szükség lesz a német gyerekek létszámától függően. 

„A Mercedes-Benz és Kecskemét városának kapcsolatát a kezdetektől fogva egy szó jellemzi, ami valójában a kölcsönös bizalom és az adott szó szentsége” – kezdete beszédét dr. Zombor Gábor polgármester.

A Mercedes-Benz iskolának az átadása is ezt a kapcsolatot hiteles bizonyítani, hiszen Kecskemét városa teljesítette adott szavát. A polgármester reményét fejezte ki, hogy ez a kölcsönös bizalom a jövőben elősegíti a további munkát is. Dr. Zombor Gábor megköszönte minden résztvevőnek a gyors, precíz és hatékony munkát, ami által felépülhetett az új épületszárny.

„Abban reménykedem, hogy a nem is olyan távoli jövőben már nem csak kizárólag német nyelvű iskolába fognak járni német gyerekek, hanem az integráció még jobban előrehalad.”

Dr. Zombor Gábor szavai szerint számára ez azt fogja jelenteni, hogy a Mercedes ténylegesen otthonra talált Kecskeméten.

Kövessen minket a Facebookon is!