Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. március 19. 05:13 | Szerző/forrás: kecskemetitv.hu

A leghitelesebbeket és objektívakat díjazták a Szabad sajtó napján

A leghitelesebbeket és objektívakat díjazták a Szabad sajtó napján
Csütörtökön vette át a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság elismerését Garaczi János, az MTI tudósítója, valamint Olajos Gergő, akit a nézők az MTV Kékfény című műsorából ismerhetnek. Ők azok, akik a Szabad sajtó napján nem tudták átvenni a díjakat.

Hét jutalmazott vehetett át idén elismerést a rendőrségtől a Szabad sajtó napja alkalmából. Rausch Réka a Kalohírek portál, Boda Zsuzsanna a Régió Napló, Bakos László a Halasmédia Kft. részéről, mellettük Géczy Zsolt, újságíró és Németh Ernő a Gong Rádió részéről. Ketten tudták csak csütörtökön átvenni az elismerést, ők pedig Olajos Gergő, a Kékfénytől, valamint Garaczi János az MTI tudósítója.

 „Gyakorlatilag én kaptam az elismerést, de ez ugyanúgy szól a rendőrség szóvivőinek is, akik segítették a munkámat. Az elmúlt évben nagyon sok kiemelt bűncselekmény volt BKM-ben, ha visszaemlékezünk az év végi sorozatgyilkosságokra és nyílván napi kapcsolatban voltam a rendőrkapitánysággal és az ő munkájuk segítette az én munkámat. Ennek ellenére minden elismerés jól esik az embernek”– mondta el Garaczi János a Magyar Távirati Iroda tudósítója.

 „Azért érzem magam furán, mert szerintem mi tartozunk köszönettel. A megyétől ugyanis kapunk olyan információkat és lehetőségeket, az egyébként a megyében gyakran előforduló vadregényes bűncselekményekről, amelyeket más sajtóosztályok nem mindig, vagy csak sokkal nehezebben biztosítanak a számunkra. Úgyhogy igazából nem jár nekünk díj, hiszen itt könnyű nekünk dolgozni és könnyű jó sztorikat csinálnunk” – nyilatkozta Olajos Gergő a Kékfény vezető szerkesztője.

A díjakat minden évben a megyében és az országban élő újságírók kapják, akik a bíráló bizottság tagjai szerint leginkább hitelesen és objektíven adnak számot a rendőrségi hírekről.

Kövessen minket a Facebookon is!