Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. március 20. 05:26 | Szerző/forrás: idokep.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Az éjszaka folyamán nyugat felől tovább csökken a felhőzet mennyisége, északon közepesen, délen gyengén felhős éggel indul a reggel, majd napközben észak felől megnövekedhet időnként a felhőzet, de csapadék nem várható. A délelőtti órákban a Dunántúlon a szelet erős lökések kísérhetik, majd estére mérséklődik. A minimumok 2-6°C körül, a maximumok 15-20°C körül alakulnak.

Vasárnap reggel nyugaton kevesebb, keleten több felhőre ébredhetünk, ám csapadék még ekkor sem várható. A délnyugati szelet a Dunántúlon ismét erős lökések kísérhetik, a legalacsonyabb hőmérsékletek jóval fagypont felett, 3 és 8°C között alakulnak majd.
A hétvégén kifejezetten szép, kirándulóidő várható, majd hétfőtől szerdáig esőre, záporokra és pár fokos lehűlésre számíthatunk.

Orvosmeteorológia

A magasban továbbra is meleg levegő áramlik fölénk, így szombaton is gyenge melegfronti hatásra számíthatunk. Az érzékenyeknél fejfájás, szédülés, ingadozó várnyomás, ingerültség léphet fel, csökkenhet a reakcióidő. A hétvégén használjuk ki a jó időt, és tegyünk egy kirándulást a közeli hegyekben, vagy legalább egy sétát a szomszédos parkban! A napsütés mindenképpen jó hatással lesz kedvünkre, szervezetünkre!

Közlekedésmeteorológia

Szombaton alapvetően kedvező út és látásviszonyok mellett autózhatunk. A nyugaton (főleg a Dél- és Közép-Dunántúlon) az élénk szelet esetleg erősebb lökések kísérhetik, ezek csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Ügyeljünk a megfelelő követési távolság betartására. Közlekedjünk körültekintően, ügyelve magunkra és egymásra az utakon! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!