Július 17. szerda, Elek, Endre
Hírek, események 2010. március 20. 16:47 | Szerző/forrás: KTV/Mátyus I

ÉLELMISZERADOMÁNY A KECSKEMÉT KÖRNYÉKI TANYÁKRÓL

Képgaléria
Egészséges élelmiszereket adományozott a Karol Wojtyla Barátságközpont rászorulóinak a Magyarországi Tanyákon Élők Egyesülete. Az almát, burgonyát, tojást és őrölt paprikát Balogh József, az egyesület elnöke hozta el Kecskemétre. A Szentek Asztalánál megtartott imával, megemlékezéssel kezdődött az a rendezvény, amelyen élelmiszer adományt vehettek pénteken át a Wojtyla Központban. Bárkányi Ernő atya fölidézte Szent József napja, aki amelett, hogy a Szent Család vezető szereplője, a munkásemberek védőszentje is. „A Magyarországi Tanyákon Élők Egyesületének 3 tagja hozta ezt az adományt. Az egyik én vagyok, a másik Gáspár Ferenc Szabadszállás – Baláspusztáról, a harmadik Rácz Sándor Ladánybenéről. Burgonyát hoztunk, többféle almát, tojást és őrölt paprikát” – mondta el Balogh József a Magyarországi Tanyákon Élők elnöke.
 

Dr. Zombor Gábor, polgármester kiemelte, hogy két okból nagyon fontos ez a nap. Az egyik, hogy az egyesület jóvoltából egészséges, magyar ételek juthattak el közvetlenül a rászorulókhoz.

 „A másik  szimbólikus jelentőségű. Az akció egy fölhívás is egyben. Fontos,  hogy ráirányítsuk a figyelmet  a szolidaritás örömére és kötelességére.  Húsvét közeledtével egyre jobban érzi mindenki, hogy kicsit erősebben kell gondolni a szerencsétlenebb sorsú társainkra. Ilyenkor nagyon jól esik az, hogy vannak emberek, akik segíteni is akarnak” – mondta el dr. Zombor Gábor polgármester.

Emellett a Wojtyla Központ további adományokban részesül húsvétig, például 100 húsvéti sonkát is kapnak majd  Karol Wojtla gyermekei a Benedekek, Józsefek és a Sándorok fölköszöntése sem maradt el. Tehát a pénteki találkozó jó hangulatban zárult a Wojtyla utcában.  

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Szenteste Alapítvány Wojtyla Ház