Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. március 21. 05:42 | Szerző/forrás: idokep.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Vasárnap reggel nyugaton kevesebb, keleten több felhőre ébredhetünk, majd napközben nyugaton is megnövekedhet a felhőzet, de pár órás napsütésre mindenütt számíthatunk. Az esti órákban északkeleten kisebb eső előfordulhat.

A szél továbbra is élénk marad, délnyugaton erősen széllökésekkel. A legalacsonyabb hőmérsékletek jóval fagypont felett, 4-9°C között alakulnak, napközben 16-21°C várható. Az éjszaka folyamán nyugat-délnyugat felől csapadéksáv éri el hazánkat, így a nyugaton esős, másutt borongós reggelre ébredhetünk. A minimumok 5 és 9°C körül alakulnak majd.

Hétfőtől szerdáig esőre, záporokra és pár fokos lehűlésre számíthatunk. A hét közepétől szárazabb, enyhébb idő várható.

Orvosmeteorológia
 

A magasban továbbra is enyhe, meleg levegő áramlik fölénk, így vasárnap is gyenge melegfronti hatásra számíthatunk. Az érzékenyeknél fejfájás, szédülés, ingadozó várnyomás, ingerültség léphet fel, csökkenhet a reakcióidő. A hétvégén használjuk ki a jó időt, és tegyünk egy kirándulást a közeli hegyekben, vagy legalább egy sétát a szomszédos parkban! A napsütés mindenképpen jó hatással lesz kedvünkre, szervezetünkre!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap is kedvező út és látásviszonyok mellett autózhatunk. Nyugaton (főleg a Dél- és Közép-Dunántúlon) az élénk szelet esetleg erősebb lökések kísérhetik, ezek csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Ügyeljünk a megfelelő követési távolság betartására. Közlekedjünk körültekintően, ügyelve magunkra és egymásra az utakon! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!