Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. március 21. 11:19

Felborult kocsijával a csempész

Felborult kocsijával a csempész
Cigarettacsempészt fogtak el a bácsalmási határrendészek, nagy értékű dohányárut kívánt átcsempészni a szerb zöldhatáron.

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség stabil hőkamerája észlelte, hogy szombaton a cigaretta csempész gépkocsijával a 283. határjel térségében a határnyiladéknál lévő műszaki árkot pallólefektetés segítségével átlépte, és az úgynevezett Kápolnás úton közelít az 5501. számú út 19 kilométer-szelvényéhez. A Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség ügyeletese a szolgálatban lévő járőrt a megadott helyszínre irányította. A kisbusz vezetője a földes úton megállt, majd mikor észlelte a járőr közeledését hátramenettel menekülni próbált, ekkor azonban a jármű az oldalára borult.

 

 



A kocsi vezetője az ablakon kimászott és a határnyiladék irányába kezdett szaladni. A járőr rövid követés után elfogta a személyt, igazoltatta, majd bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltségre előállította. Ezt követően átvizsgálták az utast és a kocsi rakterét, ahol 34 297 doboz Viceroy, LD, és Respect fajtájú cigarettát találtak. Az elsődleges becslések szerint ennek értéke 17 369 817 forint.

(MNO)

Kövessen minket a Facebookon is!