Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. március 22. 19:29 | Szerző/forrás: baon.hu

„Tiszta vizet az egészséges világért!”

„Tiszta vizet az egészséges világért!”
Közel 1500 fiatal fordult meg HÉTFŐN, a Víz Világnapján a BÁCSVÍZ Zrt. vízműtelepein: Kecskeméten, Kiskunfélegyházán és Tiszakécskén. Az idei év szlogenje, a„Tiszta vizet az egészséges világért!” a Magyar Víziközmű Szövetség ünnepi rendezvényén, Budapesten hangzott el, ahol Víz Világnapi Emlékérmével tüntették ki a BÁCSVÍZ Zrt. irodavezetőjét, Petrovics Irént.

Ilyen kérdések és ilyen érdeklődés jellemezte a víz világnapi programot a BÁCSVÍZ Zrt.-nél. A cég szakemberei16 éve minden március 22-én nyílt napon ismertetik meg a fiatalokkal a város vízellátó rendszerét, a víz tisztítási technológiáját, beszélnek a számítógépes irányítás folyamatáról. Így lesz látható, hogy honnan, hogyan és hová jut el éjjel-nappal a tiszta és egészséges ivóvíz.

„Kellenek a világnapok, mert ezek ráirányítják a figyelmet azokra az értékekre, azokra a különleges dolgokra, amelyekkel a társadalom rendelkezik” – mondta el Kurdi Viktor a BÁCSVÍZ Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Ezzel a kezdeményezéssel a csapvíz iránti bizalmat tovább tudja erősíteni a BÁCSVÍZ Zrt.

Ahogyan a mindennapokban lényeges, hogy a szolgáltatás kifogástalan minőségű legyen, úgy az is fontos, hogy március 22-én fogadják a diákokat a vízműtelepen.

„A piaristákat említeném, akik valódi érdeklődéssel jönnek, és meglátszik a pedagógusok felkészítő szerepe is, mert a gyerekek jó kérdéseket tesznek fel”– mondta el Tóth Gergely a BÁCSVÍZ Zrt. víztermelési üzemvezetője.

Ezekkel a törekvésekkel talán elérhető, hogy a jövő generációja értékén mérje a vizet, amelynek létezése természetes, hiánya azonban nem pótolható.

Kövessen minket a Facebookon is!