Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. március 23. 19:23 | Szerző/forrás: kecskemetitv.hu

Toboroz a Mercedes

Toboroz a Mercedes
Több mint száz diák volt kíváncsi ma délelőtt a Mercedes előadására a Gáspár András Szakközépiskolában. A munkaerő toborzáson a diákok személyesen is kérdezhettek a leendő gyár vezetőitől, valamint arra is volt lehetőség, hogy összemérhessék meglévő tudásukat a Mercedes által támasztott követelményekkel.

A Kecskeméti Műszaki Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégiumban keresi leendő alkalmazottait a Mercedes. Van választék bőven, hiszen a pályakezdő fiatalok számára vonzó lehet egy multinacionális cégnél való elhelyezkedés.

Ez lehet, hogy egy olyan lehetőséget adna nekünk, ami normális fizetést és munkakörülményeket biztosítana nekünk, ahol megadják a szabadságokat meg munkaruhát. „- Kozák Zoltán

A ma délelőtti ismertetőn a Daimler képviselői tartottak rövid tájékoztatást terveikről, valamint arról is beszéltek a fiataloknak, hogy kikre van szüksége a gyárnak.

Elsősorban szakmunkásokat és technikusokat keresünk, akiket később kiképzünk, megismertetjük a saját technológiánkkal, folyamatainkkal. Ők fognak dolgozni a gyárban. Fontosnak tartjuk, hogy megismerjék, hogy mi mit szeretnénk és egy képet alkothatnának arról, hogy milyen lehetőségek várnak rájuk.”- mondta el Martin Dehant a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. Felületkezelő üzem vezetője.

Az ilyen ismertetőknek nagy haszna van, hiszen a diákok személyesen is kérdezhetnek, reményeik szerint leendő főnökeiktől.

Egy személyes beszélgetés kapcsán lehetőség van arra, hogy nem csak a hivatalos, hanem a gyerekek által értett nyelven is, hogy egy- egy munkakőr betöltéséhez milyen képzettségek, képességek szükségesek.” - Leviczky Cirill a Kecskeméti Műszaki Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium igazgatója

Van, vagy legalább is lesz elég szakképzett munkavállaló a térségben, hogy kiszolgálja az épülő Mercedes gyár igényeit, mondta el Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester. További jó hír a leendő munkavállalóknak, hogy a gyár kifejezetten pályakezdőket keres a közel 2500 munkahely betöltésére.

Fiatal pályakezdőkkel szeretné minél nagyobb számban betölteni a munkaerő keresletét. Számára nagyon fontos az az újonnan megjelenő szemlélet a munkaerőpiacon, a corporate identity tudat, tehát a munkahelyhez való tartozás és kötődés minél erősebb megléte. És ezért gondolja, hogy ezt fiatalokkal kell kezdeni, mindjárt az elején.”- Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester

Ehhez azonban komoly egyeztető munkára van szükség, hiszen át kell alakítani a szakképzés bizonyos területeit a városban. Ezen a téren úgy látszik, jól vizsgázik a város, hiszen a visszajelzések alapján a Daimler meg van elégedve a Kecskemét erőfeszítéseivel.

Kövessen minket a Facebookon is!