Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. március 24. 05:28 | Szerző/forrás: idokep.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Szerdán délelőtt délen több, északon kevesebb felhő lesz felettünk. A minimum hőmérséklet 5°C körül alakul. Egy-két helyen képződhetnek pára illetve ködfoltok. Délután az ország nagy részén szinte zavartalan napsütésre számíthatunk, de délnyugaton gyakran lesz erősen felhős az égbolt, egy-egy zápor is előfordulhat. Gyenge légmozgás mellett 16 és 20°C közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön már gyakrabban növekszik meg a felhőzet, de jelentős csapadék nem lesz, csak a Dunántúlon lehet helyenként jelentéktelen eső.

Hétvégéig folytatódik a szép tavaszi idő sok napsütéssel, majd szombaton elromlik az idő. Sokfelé várható eső, zápor, délen esetleg zivatar is, valamint a hőmérséklet is több fokkal visszaesik. A jövő hét elején több felhőre és kevesebb napsütésre számíthatunk, többfelé várhatók záporok is.

Orvosmeteorológia
 

Szerdán fronthatásra nem kell számítanunk. Ha tehetjük használjuk ki a szép napos időt, tegyünk egy rövid sétát a szabadban! A tavaszi fáradtság ellen fogyasszunk sok gyümölcsöt, vitamint, mozogjunk rendszeresen!

Közlekedésmeteorológia

Szerdán helyenként képződhetnek pára illetve ködfoltok, de ezek a nap folyamán feloszlanak. Többnyire kedvezőek lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. Ügyeljünk a megfelelő követési távolság betartására. Közlekedjünk körültekintően, ügyelve magunkra és egymásra az utakon! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

Kövessen minket a Facebookon is!