Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. március 24. 19:03 | Szerző/forrás: kecskemetitv.hu

Elindult a SZÍN-TÁR

Elindult a SZÍN-TÁR
Kedden este Békeffy István: Egy asszonygyilkos vallomása című darabjának bemutatójával kezdetét vette a Színművészeti Egyetemek Találkozója Kecskeméten. Három ország, öt egyetem, tizenegy előadás – ezt kínálja a remélhetőleg hagyományőrző színművészeti egyetemek színészhallgatóinak fesztiválja.

A március 28-áig tartó művészeti találkozón színművészetis hallgatók mutatják be vizsgaelőadásaikat esténként a Ruszt József Stúdió Színházban és a Kelemen László Kamaraszínházban. A színházi bemutatók előtt, illetve utánuk – felolvasásokra, az alkotókkal való beszélgetésekre – várják a közönséget. Természetesen ezeknek a találkozóknak egyik fő célja, hogy a színházak vezetése megismerkedhessen az új tehetségekkel.

„Egyfelől ami egy kicsit viccesen hangzik ezt elneveztük színészvásárnak megnézhetik a színházigazgatók az összes végzős hallgatót, ők tudják, hogy nekik milyen karakterekre van szükségük. Illetve van egy nagyon erős szakmai hozadéka, vasárnap 12 órakor az öt egyetem összes rektora lefog ülni, amire még precedens nem volt és megbeszélhetnek mindent” – mondta el Réczei Tamás művészeti vezető, illetve  a fesztivál főszervezője. 

Kedd este a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem növendékek műsorát láthatták az érdeklődök, de ne felejtsék el, hogy március 28-ig számtalan érdekfeszítő előadást láthatnak a kecskemétiek, akik pedig nem tudják figyelemmel kísérni élőben a darabokat, azok április 9-én Hírös Múzsa című magazinműsorunkban 30 percben visszatekinthetnek a SZÍN-TÁR-ra.

Kövessen minket a Facebookon is!