Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. március 25. 05:12 | Szerző/forrás: idokep.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Csütörtökön több helyen és többször számíthatunk erősen megnövekvő felhőzetre. Elszórtan bárhol - főként a Dunántúlon - alakulhat ki futó záporeső. A déli szél a középső megyékben és a Kisalföldön megélénkül, erős széllökések is lehetnek. A hőmérséklet a hajnali 3, 9 °C-ról 20 °C közelébe emelkedik.

Pénteken változóan felhős-napos időre van kilátás, számottevő csapadékra nem, de északon egy-egy záporra lehet számítani. A déli szél országszerte megerősödik, nyugaton és északnyugaton viharossá fokozódik.

Szombaton hidegfront érkezik és sokfelé várható eső, zápor, helyenként akár zivatar. Vasárnaptól kevesebb helyen valószínű csapadék, de felhős marad az égbolt.

Orvosmeteorológia

Front csütörtökön se lesz felettünk, viszont a magasban történő melegedés miatt a melegfrontra érzékenyek fejfájásra, ingadozó vérnyomásra, szédülésre panaszkodhatnak. Ha tehetjük használjuk ki a szép napos időt, tegyünk egy rövid sétát a szabadban! A tavaszi fáradtság ellen fogyasszunk sok gyümölcsöt, vitamint, mozogjunk rendszeresen!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön reggelre délnyugaton helyenként gyenge ködfoltok képződhetnek, majd napközben kezdetben kedvezőek lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei, a délutáni órákban azonban a megnövekvő felhőzetből elsősorban a Dunántúlon várható zápor, nedves, vizes útszakaszok is előfordulhatnak. Ügyeljünk a megfelelő követési távolság betartására. Közlekedjünk körültekintően, ügyelve magunkra és egymásra az utakon! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!