Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. március 25. 05:17 | Szerző/forrás: kecskemetitv.hu

Balesetbe torkollott az ittas Ladás üldözése

Balesetbe torkollott az ittas Ladás üldözése
Kilométereken át üldöztek a rendőrök egy 1200-es Ladát Jakabszállás felől. A Lada a Halasi úti kereszteződésnél ütközött egy másik autóval. A vétkes sofőr - aki erősen ittas volt - elvesztette uralmát a jármű felett, és több mint száz métert kacskaringózott, majd nekicsapódott egy közlekedési táblának.

Szerdán este fél kilenc körül kezdték el üldözni a rendőrök az 1200-es Ladát, amelynek sofőrje a szemtanúk elmondása szerint legalább 130 kilométer/órás sebességgel érkezett a Halasi út és a Szent László Körúton kereszteződésébe, és a piros jelzéssel nem foglalkozva, száguldott volna tovább, nyomában a rendőrökkel.

A baleset akkor következett be, amikor összeütközött a Szélmalom felől érkező, szabályosan közlekedő Volkswagen Ventóval, amelynek sofőrje fékezett, de megállni már nem tudott. "Teli zöldem volt. Amikor meghallottam a szirénázó autót, beleléptem a fékbe, de így is összeütköztem a Ladával, a kocsim bal oldalát kapta el. Ha nem fékezek, frontálisan ütközünk" - mondta el portálunknak a Ventós sofőr, aki nem sérült meg, „csak” az anyagi kár terheli, amely körülbelül 2-300 ezer forint lehet.

A Lada az ütközés következtében megcsúszott, és sofőrje elvesztette uralmát a jármű felett. Több mint száz métert kacskaringózott a Halasi úton, majd egy közlekedési táblának csapódott.

A felüljáró felől is érkezett egy Volkswagen Passat, de annak vezetője még el tudta kerülni az ütközést.  

A Ladát vezető férfi információink szerint erősen ittas volt, mondhatni, magáról sem tudott. Úgy tudjuk, mentőt nem hívtak hozzá, egyből a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságra szállították. A helyszínelés több mint óra hosszáig tartott, a forgalmat rendőrök irányították.

Kövessen minket a Facebookon is!