Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. március 28. 18:33

Csak szemtől szemben!

Csak szemtől szemben!
Kecskeméten élő kollégánk, Borzák Tibor, a Szabad Föld újságírója harminc hiteles hírességgel készített interjút, és az őszinte diskurzusokból egy friss és rendhagyó könyv állt össze, mely a napokban jelent meg Szembeszélő címmel.

– Az utóbbi években sok olyan hírességgel találkoztam, akiket az egész ország ismer, és ellentétben a semmiből előkerült sztárocskákkal, az ő teljesítményük példaértékű, hiteles embereknek számítanak – nyilatkozta lapunknak a szerző. - Legtöbbjükkel nem először  találkoztam. Egyik-másik művészhez évtizedes ismeretség köt. Így aztán, amikor leülünk beszélgetni, az első kérdés után azt is elfeledjük, hogy a köztünk elhangzottak nyomtatott formában is megjelennek. Szerintem ez garantálja a kitárulkozó őszinteséget.

- Amikor kiválasztok valakit, azért teszem, mert kíváncsi vagyok rá. Nem feltétlenül a szakmai dolgaira, hanem arra, hogy milyen ember a hétköznapokon. Ha megkérdezem például a beszélgetőpartneremtől, min szokott bosszankodni, vagy volt-e már reménytelenül szerelmes, az szerintem az olvasókat is érdekli. Egyfajta lélekboncolás zajlik, már aki ezt engedi. Volt, aki sorozatosan elhárította az ilyen kérdéseimet, s az is előfordult, hogy a fölöttébb őszintére sikeredett vallomását utólag visszavonta az illető, így az a könyvbe sem kerülhetett bele.

– Végül is mindenkivel élmény volt a beszélgetés. Nem csak az interjúkészítés és az írás okozott örömöt, hanem a könyv „összerakása” is, ugyanis a szerkesztői munkát magamra vállaltam. Ám a könyv és a borító terveit már a fiam, Borzák Mártonra bíztam…

 

A könyv szereplői:

Alföldi Róbert, Bíró Eszter, Bozsik Yvette, Bódis Kriszta, Czinkóczi Zsuzsa, Esterházy Péter, Geszti Péter, Grecsó Krisztián, Halász Judit, Haumann Péter, Hernádi Judit, Janisch Attila, Joe Murányi, Kepes András, Koncz Zsuzsa, Konrád György, Kovács Kati, Lajkó Félix, Markó Iván, Molnár Piroska, Palya Bea, Popper Péter, Sándor György, Sára Sándor, Sebestyén Márta, Szipál Márton, Tony Curtis, Törőcsik Mari, Udvaros Dorottya, Varnus Xavér.

Kövessen minket a Facebookon is!