Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. március 28. 18:38

Újjászülető Három Gúnár

Újjászülető Három Gúnár
Megkezdődött a kecskeméti Hotel Három Gúnár fejlesztése és bővítése. A beruházás kapcsán megújul, új szárnnyal, további különtermekkel és wellness részleggel gazdagodik a szálloda, teljesen új arculatot kap az étterem, és egy mélygarázs is épül a szállóvendégek részére. A szobaszám 49-ről 57-re nő, és ezek egy része négycsillagos minősítésű, 20-25 négyzetméter alapterületű, felsőkategóriás szoba lesz – tudtuk meg Csizmadia Lászlótól. Az étteremvezető hozzátette: megújítják a gépészetet, korszerű hűtés-fűtés rendszert kap a ház, és a XXI. század igényeinek megfelelő gépekkel berendezett korszerű konyhát alakítanak ki.

- Hogyan alakul az építkezés ideje alatt az étterem, a hotel és a President Club nyitva tartása?

- Az étterem átköltözött a Három Gúnár Rendezvényház Picasso termébe, ahol naponta 11.30 és 22.30 között várjuk a vendégeket, a megszokott kínálattal. A rendezvényházat és a különböző rendezvényeket nem érinti a felújítás, változatlanul megtartjuk vasárnaponként a szabadszedéses ebédet is. Csökkentett szobaszámmal ugyan, de működik a hotel, és előreláthatóan júniusig a megszokott formában és választékkal, zavartalanul üzemel a President Club. A változás csupán annyi, hogy a bejárat a recepció felöl közelíthető meg. Az átépítés során egyébként a földszintre, a jelenlegi recepció helyére kerül majd ez az egység, mivel a pincében a wellness részleg lesz kialakítva. A beruházás terveit a Farkas Építésziroda készítette, kivitelezőnk, a Ver-Bau Kft. október 31-ére ígéri az átadást.

- Milyen forrásból történik az építkezés?

- A projekt a Hotel Három Gúnár Kft. fejlesztésre elkülönített alapjából, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg: a beruházás 40 százaléka származik pályázati forrásból. A szükséges hitelt az OTP Bank biztosítja.

- Milyen megtérülésben bíznak a kecskeméti turizmust meghatározó tendenciák alapján?

- Ennek a beruházásnak az előkészítését még 2006-ban elkezdtük. Azóta a válság begyűrűzött, és erőteljesen érezteti hatását a vendéglátóiparban is. Külföldi vendég szinte nincs, a belföldi turizmus eddig az üdülési csekknek köszönhetően valamilyen szinten működött, most azonban érezhetően csökken. Komoly erőfeszítéseket teszünk azért, hogy a nullához közeli eredményt hozni tudjuk, és hogy a személyzetet meg tudjuk tartani. Így próbáljuk átvészelni a felújításból és a válságból adódó átmeneti időszakot. A jövőt illetően bízunk a Mercedes beruházásban, és a többi, Kecskeméten működő nagy cégben. Várjuk a külföldi és a belföldi turizmus mielőbbi fellendülését, és a sok vendéget hozó városi rendezvényeket.

Kövessen minket a Facebookon is!