Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. március 29. 05:49 | Szerző/forrás: idokep.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Hétfőn a Dunántúlon változóan, többször erősen felhős idő várható, keleten többórás napsütésre lehet számítani. A nyugati, délnyugati szél helyenként megélénkül. A hőmérséklet 15 és 19 °C közé emelkedik.


Kedden többnyire csak a fátyolfelhőzet növekszik meg, de késő délutántól délnyugat felől már vastagabb felhők érkeznek fölénk. Estétől a Dunántúlon elszórtan esőre, záporra is számíthatunk. Megerősödik, északnyugaton viharossá fokozódik a déli, délnyugati szél. A minimumok 5 és 9 °C, a maximumok 18 és 22 °C között alakulnak.

Szerdán hajnalban hidegfront érkezik, így ezen a napon többfelé számíthatunk esőre, záporra, helyenként zivatarra. A hét második felében változékony, mérsékelten meleg időre van kilátás.

Orvosmeteorológia

Hétfőn gyenge melegfronti hatásban lesz részünk. Az erre érzékenyek érzékenyek fejfájásra, ingadozó vérnyomásra, szédülésre, migrénre panaszkodhatnak. Ha tehetjük - főként a naposabb tájakon -, sétáljunk sokat a szabadban, lehetőség szerint sportoljunk, ugyanis ez mind a tél végi depresszióra, mind a tavaszi fáradtságra is gyógyír lehet. Fogyasszunk sok gyümölcsöt, vitamint, ezzel is erősíthetjük immunrendszerünket!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn túlnyomóan kedvező időjárási feltételek mellett autózhatunk, legfeljebb nyugaton lehetnek itt-ott záportól nedves útszakaszok. A hajnali órákra főleg keleten képződhetnek pára-és ködfoltok. Ügyeljünk a megfelelő követési távolság betartására! Közlekedjünk körültekintően, ügyelve magunkra és egymásra az utakon! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

Kövessen minket a Facebookon is!