Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. április 2. 07:56 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Az elmúlt 24 órában megyénk közútjain 2 súlyos, 2 könnyű és 3 anyagi káros baleset történt. Ittas járművezetés miatt 5 vezetői engedély került bevonásra.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el természetkárosítás bűntett elkövetésének gyanúja miatt a Tompai Vámhivatal feljelentése alapján egy 42 és egy 62 éves német állampolgár ellen. A két férfi tegnap egy autóbusz utasaiként jelentkezett belépésre Tompa közúti határátkelőhelyen. A vámvizsgálat során az üléseik alól 2 db faládában 10 db élő -a szakértői vélemény szerint- tengelic fajtájú madár került elő, melyeket magukénak vallottak, azokról azonban semmilyen engedélyt bemutatni nem tudtak. A madarak értéke kb. 100.000,-Ft.  

Ismeretlen tettes tegnap, vagy tegnap előtt egy kecskeméti lakóházból, a szoba szekrényéből, ellopott 3.000.000,-Ft., illetve 3.680 Euró készpénzt.   

A Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el sikkasztás bűntett elkövetésének gyanúja miatt egy kecskeméti férfi feljelentése alapján ismeretlen tettes ellen, akinek 2010. 02. 02-án kölcsönadási szerződéssel kölcsön adta Chevrolet típusú –lízingelt- személygépkocsiját, amiért cserébe ez a személy fizeti majd a lízing díjakat. Ez a személy azonban hétfőn telefonon felhívta és közölte, hogy a gépkocsit ismeretlenek ellopták. Ekkor felszólította, hogy tegyen feljelentést a rendőrségen, melyet a felszólítása ellenére a mai napig nem tett meg. Ezt követően ismeretlen helyre távozott, őt sem telefonon, sem pedig személyesen elérni nem tudja. A bűncselekménnyel okozott kár kb. 2.500.000,-Ft.    

A Keceli Halászcsárda közelében lévő tőzegbánya melletti nyitott földterületről március 27. és a tegnapi nap közötti időben elloptak 27 méhkaptárt, a bennük lévő méhcsaládokkal együtt. A lopással okozott kár kb. 1.350.000,-Ft.  

Őrizetbe vettek kollegáink egy 19 éves lajosmizsei férfit, aki a rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2009. szeptember 28-án egy lajosmizsei lakóház udvarán lévő nyitott garázsból ellopott 4 db. gumiabroncsot, 4 db. gumiabroncsot felnistől, 1. db. benzinmotoros láncfűrészt, 1 db. elektromos láncfűrészt, 1 pár sílécet, 1 pár síbakancsot, 2 pár síbotot. A lopással okozott kár kb. 420.000,-Ft. A férfi több hasonló jellegű bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítható.          

Őrizetbe került egy 53 éves bucsai férfi is, aki ellen a Kecskeméti Városi Bíróság elfogatóparancsot bocsátott ki, valamint egy 55 éves lajosmizsei férfi, aki ellen a Budapest XX-XXI-XXIII. kerületi Bíróság adott ki elfogatóparancsot.

Eljárás indult 3 szerb állampolgár ellen, akik közül 2 fő tiltott határátlépés szabálysértést követett el, egy fő pedig embercsempészés bűncselekmény gyanúja miatt büntető feljelentéssel átadásra került a Migrációs Ügyek Osztályának.

2 afgán állampolgár is elfogásra került a stabil hőkamera jelzése alapján tiltott határátlépés miatt. Menekült státusz iránti kérelmet nyújtottak be, ezért elszállításra kerülnek a Békéscsabai Menekülteket Befogadó Állomásra.

Kövessen minket a Facebookon is!