Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. április 3. 05:29 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Az esti órákban fokozatosan keleten is megszűnik a csapadék. Éjszaka nyugaton kevés, keleten több felhőre számíthatunk. Gyenge szél mellett igen hideg lesz a hajnal, -1°C és 4°C közé hűl a levegő. Szombaton kellemes, napsütéses, száraz időben lehet részünk. A déli szél csak északnyugaton élénkülhet meg. A legmelegebb órákban 14-18°C között alakul a hőmérséklet. Az éjszakai órákban erősen felhős égre, északnyugaton időnként megélénkülő, majd napközben megerősödő déli szélre számíthatunk.
Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szombaton fronthatás már nem várható, ám a frontérzékenyek még fejfájásra, vérnyomás-ingadozásra, rossz közérzetre, ingerlékenységre panaszkodhatnak. A kellemes tavaszi időben, ha tehetjük, tartózkodjunk sokat a szabadban! Fogyasszunk sok gyümölcsöt, vitamint, ezzel is erősíthetjük immunrendszerünket!

Közlekedésmeterológia

Szombaton kedvező út és látásviszonyok mellett autózhatunk. Északnyugaton a helyenként megélénkülő szél gyengítheti a menetstabilitást. Közlekedjünk körültekintően, ügyelve magunkra és egymásra az utakon! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Az elmúlt hét alapján a következőket mondhatjuk: a mogyoró virágzása lassan lecsengőben van, az égeré most tetőzik, megkezdte csúcsidőszakát a ciprus- és tiszafafélék pollenszórása, és felfutóban van a nyáré, a kőrisé, a szilé és a fűzé. Országos viszonylatban még mindig az éger pollenszemei vannak jelen legnagyobb mennyiségben a levegőben. Békéscsabán, Győrött és Pécsett a ciprus- és tiszafafélék virágpora volt jelen a legnagyobb mennyiségben, virágzásuk hirtelen indult be, összpollenszámuk több, mint 100-szorosára emelkedett. A mogyoró pollenszórása már lecsengőben van. Beindult a nyár virágzása, emelkedett a kőris virágporának mennyisége. Elindult a szil, a fűz és a juhar virágzása is, bár pollenkoncentrációjuk még csak egy-egy napra érte el a közepes szintet. A kültéri allergén gombaelemek mennyisége országszerte alacsony.

Kövessen minket a Facebookon is!