Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. április 6. 19:48 | Szerző/forrás: baon.hu

Rendőr volt a fegyveres rabló

Rendőr volt a fegyveres rabló
A délelőtti fegyveres rablás gyanúsítottját - egy nyugdíjas rendőrt - néhány óra alatt el is fogták a rendőrök.

Ahogy azt megírtuk, kedden reggel fegyverrel rabolt ki egy férfi egy jakabszállási takarékszövetkezet. A rabló nem sokáig örülhetett a több millió forintos zsákmányának - délután 4 óra után néhány perccel Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője már arról számolt be a Baon.hu-nak, hogy őrizetbe vették, sőt már ki is hallgatták a gyanúsítottat.

- A jakabszállási takarékszövetkezet ügyfélteréből az egyik bátor alkalmazott hölgy a rabló után ment. Látta, ahogy a férfi egy szürke színű Skoda Octaviába száll be és volt annyi lélekjelenléte is, hogy megjegyezze a kocsi rendszámát.

sas_pageid=\'6136/37967\'; // Page : AShungary/baon.hu/BAON általános oldal/baon_aloldal sas_formatid=2261; // Format : PF - billboard 330x247 sas_target=\'\'; // Targeting SmartAdServer(sas_pageid,sas_formatid,sas_target);

- A rendőrök ezeknek az adatoknak a birtokában egy 43 éves kecskeméti férfi lakására mentek. A gyanúsított lakásában a házkutatás során megtalálták az összesen több millió forintra rúgó készpénzt, a rabláskor viselt ruhát és a fegyvernek látszó tárgyat is, amiről kiderült, hogy egy játék pisztoly.

Nyugalmazott rendőr a rabló?

A Baon.hu információi szerint a jakabszállási fegyveres rabló egy nyugalmazott rendőr.
Ezt az értesülést a rendőrség nem cáfolta.
Jogi végzettsége is van, korábban a katonaságnál dolgozott, néhány hónapja pedig a megyei kórház jogi osztályán kapott munkát. A kórháztól hivatalos tájékoztatást még nem kaptunk. A férfi kollégái azonban azt mondták, álmukban nem gondolták volna, hogy ez megtörténhet. Az egykori rendőr egy rendkívül szimpatikus, becsületes ember benyomását keltette.

A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését elismerte - mondta még el a szóvivő. Kilátástalan anyagi helyzetére hivatkozott.

A rendőrség elhatárolódik

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének kezdeményezésére az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője azonnali hatállyal eltiltja az egyenruha viselésétől és rendfokozata használatától a korábban a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság állományában szolgálatot teljesítő, több éve nyugállományú alezredest, mert cselekménye a rendőrség megbecsülését és tekintélyét rombolja, valamint a közvéleményben megbotránkoztatást kelt.
A rendőrség elhatárolódik a férfi cselekményétől.

Kövessen minket a Facebookon is!