Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. április 9. 07:55 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Az elmúlt 24 órában megyénk közútjain 1 súlyos sérüléses és 3 anyagi káros közlekedési baleset történt. 2 ittas vezetővel szemben volt rendőri intézkedés vezetői engedély elvételével.

Ma éjjel 23:30 órakor egy 38 éves ballószögi férfi az általa vezetett Lada Samara típusú személygépkocsival közlekedett Csólyospálos lakott területén kívül Csólyospálos irányából Szeged felé. Haladása során az út 42,380 méterénél áttért az út menetiránya szerinti bal oldalára és ott a szemből érkező, szabályosan közlekedő 31 éves csólyospálosi férfi által vezetett Seat Cordoba típusú személygépkocsival frontálisan ütközött. A baleset következtében a mentők a ballószögi férfit súlyos sérülésekkel a szegedi új klinikára, míg a másik sofőrt súlyos sérülésekkel, valamint utasát, 25 éves feleségét könnyű sérülésekkel a Kiskunhalasi Kórházba szállították. A Lada vezetője a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy hajnalban a kórházban elhalálozott.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el természetkárosítás bűntett gyanúja miatt a Kiskunsági Nemzeti Park természetvédelmi őrének feljelentése alapján ismeretlen tettes ellen, aki pontosan nem meghatározható időben Tiszaalpár külterületén a Borsihalmi Körzetben több állatot, 2 darab barna réti héját, 5 darab egerészölyvet és egy nyestet mérgezett meg ismeretlen módszerrel, melynek következtében az állatok elpusztultak. Az állatok eszmei értéke kb. 150.000,-Ft.

Tegnap reggelre egy kecskeméti garázsból elloptak egy UFM-353 forgalmi rendszámú Suzuki SV650 típusú motorkerékpárt és két darab új motorkerékpár gumit. A bűncselekménnyel okozott kár kb.: 600.000,-Ft.

Besurranó tolvaj járt tegnap délelőtt egy 79 éves lakiteleki néni nyitott állapotban lévő családi házában, ahonnan elvitt 900.000-,Ft. készpénzt.

Ismeretlen tettes április 02. és 07. közötti időben bemászott egy csengődi Kft. telephelyére, és az ott felállított 4 darab borászati tartályból a csapok kinyitásával kiengedett összesen 172.000 liter fehérbort. A rongálással okozott kár: 11.000.000,-Ft.

Eljárás indult 7 koszovói állampolgárral szemben, akik tiltott határátlépést követtek el embercsempész segítségével. A személyek idegenrendészeti őrizetbe kerültek Kiskunhalas Őrzött Szálláson, illetve 1 fő nő és kiskorú gyermeke a BÁH-on keresztül Budapestre a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságra kerülnek ügyük további lefolytatása céljából, mivel menekültként történő elismerésüket kérték. Az ügy kapcsán elrendelt nyomozás során embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya őrizetbe vett egy 42 éves tompai férfit, egy 31 éves tompai férfit, és egy 29 éves kisszállási férfit.

3 iráni állampolgár is tiltott határátlépést követett el, ők a Kiskunhalasi Őrzött Szállásra kerülnek beszállításra kiutasítást előkészítő őrizetbe vétel miatt.

Kövessen minket a Facebookon is!