Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. április 9. 09:24 | Szerző/forrás: baon.hu

Ganxsta és a Nyomorultak

Ganxsta és a Nyomorultak
Összeállt a következő évad műsorterve a kecskeméti Katona József színházban.

A Nyomorultakkal indul, majd az első hallásra meglepő Darvasi-Ganxsta Zolee szerzőpáros darabjával folytatódik a kecskeméti teátrum következő évada. Ismét nálunk rendez Szász János, majd Karol Vojtyla aranyművesével töprenghetünk a házasságról. A hét nagyszínházi és hat kisszínházi bemutató terveiről Cseke Péter direktort kérdeztük.

- Az első nagyszínházi bemutatónk a Nyomorultak című musical lesz. Idén 25 éves a darab, s a jubileumhoz kapcsolódó nagyszabású rendezvények sorában ott lesz a kecskeméti színház előadása is, amelyet - a jogtulajdonosok kérését tiszteletben tartva - szeptember 24-én mutatunk be. A főbb szerepekben Feke Pált, Koós Rékát, Miller Zoltánt, Egyházi Gézát, Csombor Terézt, Puskás Pétert láthatja a közönség. A második nagyszínházi bemutató a Padláshoz hasonló családi előadás lesz. A darabot Darvasi László kifejezetten a kecskeméti színháznak írja, több kecskeméti vonatkozás is felfedezhető benne. A zenéről Ganxta Zolee gondoskodik.

A következő nagyszínházi bemutató a kortárs orosz irodalom egyik legismertebb szerzőjéhez, Ljudmila Ulickajához kapcsolódik majd, Szász János rendezi, mintegy a Három nővér folytatása képen. Aztán egy  unikumnak számító előadás, II. János Pál pápa, Az aranyműves boltja című színdarabját advent első vasárnapján láthatja a Kamaraszínházban a közönség, oratórikus formában. Az 1939-ben kezdődő történet három házasságot kísér végig. A darab alcíme: elmélkedés a házasság szentségéről, olykor drámai fordulatokkal.

- Hagyománnyá vált a szilveszteri bemutató: idén mire vállalkoznak? - kérdeztük Cseke Pétert, a kecskeméti színház direktorát.
- Egy lefegyverzően szórakoztató, kedvesen pikáns történet, amellyel jókedvűen indulhatunk neki a következő évnek. A darab különlegessége, hogy a '60-as, '70-es évek legnagyobb olasz slágerei is elhangzanak benne.

- Az évad második fele hány bemutatót hoz?
-  Még hármat, egy klasszikust, egy gyermek előadást és egy vígjátékot.

- Milyen kisszínházi bemutatókkal készülnek?
- Az első kisszínházi bemutató a nyáron lesz, az Udvarszínházi sorozatban. A Csodás vagy, Júlia című darabbal készülünk, Sára Bernadette, Márton András, az idén Kecskemétre szerződött Orth Péter valamint a méltán népszerű Pásztor Erzsi, és Kiss Jenő főszereplésével, Szalma Dorotthy rendezésében. Az előadás október 3-ától lesz látható a Kamaraszínházban, de a Karinthy Színházban is bemutatjuk október 8-án. Szintén kisszínházi bemutatóra hívtuk vissza Szerednyey Bélát. A Thália Színházzal közös kisszínházi előadásunk is lesz. Utána olyan előadást tűzünk műsorra, mely kiváló női szerepekkel van tele, s ez nagyon ritka a világirodalomban. 

- Végéhez közelednek a szerződtetések. Sok új arccal találkozhatunk a következő évadban?
- Túl vagyunk a szerződéskötésen Kiss Zoltánnal, Orth Péterrel és Farkas Ádámmal. De számos vendégünk lesz a következő évadban is, többek között Pásztor Erzsi, Szerednyey Béla, Lengyel Tamás, Dunai Tamás, Feke Pál, Ganxsta Zolee, Egyházi Géza. A következő évad műsortervét azzal a szándékkal állítottuk össze, hogy a hét nagyszínházi és a hat kisszínházi bemutató között a tartalmas kikapcsolódást nyújtó előadások és könnyedebb szórakozást garantáló produkciók is megtalálhatók legyenek, természetesen magas művészi színvonalon. Ahogy az előző két évadban fontosnak tartottuk, hogy kezet nyújtsunk nézőinknek, úgy most már az is nagyon lényeges számunkra, hogy megőrizzük egyre gyarapodó közönségünk figyelmét és szeretetét.

Kövessen minket a Facebookon is!