Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. április 11. 06:00 | Szerző/forrás: baon.hu

Fordítottak, majd ikszeltek

Fordítottak, majd ikszeltek
Nem sikerült kicsikarnia a győzelmet a 0–1-ről fordító KTE-Erecónak szombaton a Széktói Stadionban a Budapest Honvéd ellen.

–– Az első félidő második fele nagyon vékonykára sikeredett – mondta a Honvéd elleni meccs utáni sajtótéjékoztatón Urbányi István, a KTE-Ereco csütörtökön kinevezett vezetőedzője. Jól látta! Bizony az első húsz perc eltelte után teljesen leálltak a hazaiak.

Nem értem, hogy miért nem futottunk? Nincs erő, kedv, vagy a bátorság hiányzik? – tette fel a kérdést a Csertői Aurélt váltó Urbányi, aki mindehhez még annyit hozzáfűzött, hogy nagyon nem szeretné, ha a bátorság hiányozna a kecskeméti játékosokból. „A betoji játéknak ugyanis nincs értelme” – fogalmazott.

Volt viszont bátorsága az ellenfél középpályásának, Mackonak, aki nemegyszer 40 méterről is lövésre vállalkozott. A 41. percben is ő állt a labda mögé, hogy 30 méterről elvégezze a szabadrúgást. Jobbal a kapu elé lőtt, az ötösön álló Bajner belesarkalt a labdába, ami Gyagya lábán megpattanva a kersztléc alatt kötött ki. Öngól, 0–1.

„Húsz perc után elfogyott a KTE ereje” – mondogatta több szurkoló a szünetben. Minderre alaposan rácáfolt a csapat. A szünetet követően ugyanis teljes erőbedobással hajtott a hírös városi alakulat és fordított. A 62. percben a csereként beálló Némedi tört be balról a tizenhatosra, a kapu elé ívelt, a rövid saroknál érkező Montvai két két méterről, jobbal, a kapu bal sarkába passzolta a labdát, 1–1. Tíz perccel később jött az újabb kecskeméti gól: Bori tizenkilenc méterről elvégzett szabadrúgását követően a sorfalban álló Moreira kezéről vágódott le a labda. Solymosi Péter játékvezető azonnal a tizenegyes pontra mutatott. A labda mögé Némedi állt és szinte álló helyzetből, jobbal a keresztléc alá bombázott, 2–1. Még tizennyolc perc volt hátra a mérkőzésből. Ennyit kellett volna kihúznia a hazai alakulatnak, de nem sikerült. A 85. percben Diego tört be a tizenhatosra balról, majd a jobb oldalon érkező Vaccarohoz továbbított, aki 7 méterről jobbal a kapu bal oldalába lőtte a labdát, beállítva a 2–2-es végeredményt.

– A lefújás előtt öt perccel kaptuk a második gólt. Csapatom tele van rutinos játékosokkal, akiknek tudniuk kellene, hogy vezetésnél, a meccs hajrájában mit kell tenni – bosszankodott Urbányi, aki elismerte, hogy a döntetlen igazságos.

Elégedett volt a 2–2-vel Massimo Morales, a kispestiek vezetőedzője is: – A döntetlen nem rossz eredmény a Kecskemét otthonában. Az első 20 percben nagyon jól játszottak a hazaiak, addig nem tudtuk felvenni velük a versenyt. A második félidő elején pedig nem koncentráltunk, ennek köszönhető, hogy nem három, hanem csak egy ponttal térünk haza – tette hozzá Morales, aki kíváncsian várja a mérkőzésről készült felvételt. A vendégek trénere ugyanis nem biztos benne, hogy helyesen ítélt a játékvezető a 65. percben. Történt ugyanis, hogy Macko jobb oldali szögletét követően Abass fejelt hat méterről, a hazaiak kapusa, Lazareanu vetődve megfogta a labdát a gólvonalon, vagy azon túl. Solymosi Péter közel állt az esethez, és azonnal kifelé mutatott.

Kövessen minket a Facebookon is!