Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. április 11. 11:40

Sportligetet és emlékkönyv

Sportligetet és emlékkönyv
Még ez idén megvalósulhat az Olimpiai Barátok Kecskeméti Köre által megálmodott Sportliget a Szabadidőközpontban. - A kecskeméti sportörökség megóvása mellett, kiemelt szerepe van nálunk a sport és az olimpiai eszme népszerűsítésének is, főleg a fiatalok körében. Ezért is döntöttünk közgyűlésünkön a Sportliget létrehozásáról – nyilatkozta lapunknak dr. Bodóczky László, a civil szervezet elnöke. – Egyesületünk emellett felvette a száz éve született kecskeméti olimpiai bajnok, Bóbis Gyula birkózó nevét, ezzel is tisztelegve emléke előtt.

Az olimpiai barátok a Hírös Sport Nonprofit Kft.-vel szorosan együttműködve tervezik kialakítani a Sportligetet, minden évszakban igényes sportolási lehetőséget kínálva. Emellett még számos tervvel, programmal készül az egyesület erre az évre.

- Messzi István olimpiai bajnok birkózó tiszteletére, augusztusban emléktáblát avatunk a róla elnevezett sportcsarnoknál. Ahol egy emlékfalat is létrehozunk, hogy a kecskeméti olimpikonok és eredményeik soha ne merüljenek feledésbe. Hamarosan megjelenik névadónkról, Bóbis Gyuláról egy emlékkönyv, Heltai Nándor közírónak köszönhetően – sorolta büszkén dr. Bodóczky László. – A sport szorosan hozzátartozik egy város életéhez, arculatához. Több szervezet jelezte segítő, együttműködő szándékát programjaink megvalósításához, közöttük a város értékeinek megóvásában oly fontos szerepet játszó Porta Egyesület is.

Kövessen minket a Facebookon is!