Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. április 13. 05:42 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Ma többfelé újabb kiadós esőre van kilátás, ugyanakkor északkeleten némi napsütés is lehet. Csak szerda délután kezd szakadozni a felhőzet, de a hét második felében is gyakran alakulnak ki záporok. A hőmérséklet jó néhány fokkal a sokéves átlag alatt marad, enyhülés csütörtöktől kezdődik.

Ma jobbára borult lesz az ég, csak északkeleten lehetnek rövid napos időszakok. Az ország nagy részén ismétlődő jelleggel várható eső, záporeső, a déli határszélen egy-egy zivatar sem kizárt. Helyenként megélénkül, zivatarok környzetében megerősödik a keleti, délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9, 13 fok között alakul, de keleten 14, 16 fokig melegszik a levegő.

Továbbra is kettős fronthatás okozhat panaszokat. Az időjárás szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat. A csapadékos időnek köszönhetően alacsony a légszennyezettség, és a pollenkoncentráció is csökken. A közlekedők vizes, csúszós utakra számítsanak, növeljék a követési távolságot, főképp, hogy koncentrációs nehézségek léphetnek fel, ami megnöveli a reakcióidőt. Az ország nagy részén hűvös idő lesz, csupán 10 fok körüli maximumokkal, ezért vegyünk egy vastagabb pulóvert a tavaszi kabát alá. Legyen nálunk esernyő vagy esőkabát is.

Szerdán a nap első felében túlnyomóan borult lesz az ég, de délelőtt az északkeleti megyékben némi napsütés lehet. Délutántól délnyugat felől szakadozni kezd a felhőzet. Továbbra is többfelé kell számítani esőre, záporra, délutántól a déli országrészben helyenként futó záporokra, zivatarokra. Helyenként kiadós mennyiségű csapadék hullhat. Eleinte még élénk lesz a keleti, délkeleti szél, majd mérséklődik a légmozgás. Zivatarok környezetében azonban erős széllökések is előfordulnak. A csúcshőmérséklet 9, 15 fok között alakul.

Csütörtökön tovább szakadozik a felhőzet. A változóan felhős időben időnként erősen megnövekszik a felhőzet. Északkeleten többfelé, másutt szórványosan fordul elő kisebb eső, futó zápor. Zivatarok is többfelé kialakulhatnak. Általában gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás, de zivatarok környzetében viharossá fokozódik a légmozgás. 13, 18 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Pénteken általában napos idő várható, de időnként megnövekszik a felhőzet, és többfelé alakulnak ki futó záporok. Helyenként zivatarok is előfordulnak. Általában mérsékelt lesz az északias szél. A hőmérséklet csúcsértéke 14, 19 fok között alakul.

Szombaton országszerte több órára kisüt a nap, de délután keleten és északon kisebb felhősödés kezdődik, míg a nyugati országrészben a gomolyfelhőzet növekszik meg, és elszórtan futó záporok is előfordulnak. Délnyugaton zivatarok is kialakulhatnak. Megélénkül az északias szél. A maximum hőmérséklet 14, 19 fok között valószínű.

Vasárnap kellemesen meleg, napos időben lesz részünk, csak az időnként megnövekvő gomolyfelhőzet zavarhatja a többórás napsütést. Helyenként megélénkül a keleties szél. A levegő 15, 20 fokig melegszik.

Kövessen minket a Facebookon is!