Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. április 14. 05:31 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
A hét második felében is tovább tart a változékony idő. A hőmérséklet néhány fokkal a sokéves átlag alatt marad, átmeneti melegedés csütörtökön és pénteken várható.

Szerdán nyugaton átmenetileg felszakadozik a felhőzet, máshol borult marad az ég. Továbbra is többfelé kell számítani esőre, záporra, a Dunántúlon egy-egy zivatarra. Helyenként kiadós mennyiségű csapadék hullhat. Általában gyenge lesz a légmozgás, zivatarok környezetében azonban erős széllökések is előfordulnak. A csúcshőmérséklet 9, 14 fok között alakul.

Továbbra is kettős fronthatás okozhat panaszokat. Az időjárás szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat. A csapadékos időnek köszönhetően alacsony a légszennyezettség, és a pollenkoncentráció is csökken. A közlekedők vizes, csúszós utakra, valamint rossz látási viszonyokra számítsanak. Növeljék a követési távolságot, főképp, hogy koncentrációs nehézségek léphetnek fel, ami megnöveli a reakcióidőt. Az ország nagy részén hűvös idő lesz, csupán 10 fok körüli maximumokkal, ezért vegyünk egy vastagabb pulóvert a tavaszi kabát alá. Legyen nálunk esernyő vagy esőkabát is.

Csütörtökön a nyugati megyékben néhány órás napsütés várható, míg máshol erősen felhős lesz az ég. Keleten elszórtan futó zápor, néhol zivatar fordulhat elő. Mérsékelt lesz a nyugati szél, de zivatarok környzetében viharossá fokozódik a légmozgás. 13, 18 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Pénteken a felhőátvonulásokból elszórtan futó záporokra helyenként egy-egy zivatarra számíthatunk. Általában mérsékelt lesz az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 12, 17 fok között alakul

Szombaton hajnalban egy hidegfront éri el a Kárpát-medencét. Eleinte többfelé alakul ki futó zápor, néhol zivatar, de napközben felszakadozik a felhőzet, és több órás napsütés várható. Erős, néhol viharos lesz az északi szél, a maximum hőmérséklet 8, 13 fok között valószínű.

Vasárnap kellemesen meleg, napos időben lesz részünk, csak az időnként megnövekvő gomolyfelhőzet zavarhatja a többórás napsütést. Mérsékelt lesz a délnyugati szél. A levegő 12, 17 fokig melegszik.

Hétfőn eleinte még számíthatunk kevés napsütésre, majd megnövekszik a felhőzet, és elszórtan eső, zápor fordul elő. Erős, néhol viharos lesz az északnyugati szél, 10, 15 fok valószínű.

Kövessen minket a Facebookon is!