Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. április 16. 05:26 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Pénteken a változó felhőzet mellett elszórtan még számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, de kissé erősödik a nappali felmelegedés. Szombaton és vasárnap kellemes, napos idő várható.

Pénteken főként a délutáni órákban a gyakran megnövekvő gomolyfelhőzetből elszórtan futó záporok, keleten helyenként zivatarok alakulnak ki. Naposabb időre inkább délnyugaton lehet számítani. Estétől egyre több helyen szűnik meg a csapadék. Megélénkül az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 12, 17 fok között alakul.

Gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Fáradékonyság, fejfájás jelentkezhet. A változékony idő miatt a közérzet is könnyen változhat. Az időjárás szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat. Főleg északkeleten készüljünk hűvösebb időre, napközben is jól jön a tavaszi kabát. Még érdemes esernyővel, esőkabáttal felkészülni. Helyenként továbbra is lesznek vizes, csúszós az utak, növeljük a követési távolságot. A látásviszonyok is korlátozottak lesznek egy-egy heves zápor miatt. Zivatarok környezetében erős oldalszélre készüljünk. A légszennyezettség alacsony szintű marad.

Szombaton a többórás napsütést csak kevés felhő zavarhatja. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt lesz az északias szél, a maximum hőmérséklet 13, 17 fok között valószínű.

Vasárnap a hideg hajnalt követően országszerte több órára kisüt a nap, de nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és estétől egyre több helyen elered az eső. Élénk lesz a délkeleti szél. A levegő 15, 20 fokig melegszik.

Hétfőn többnyire erősen felhős, borult lesz az ég. Sokfelé várható eső, zápor. Erős lesz az északnyugati szél, 8, 13 fok valószínű.

Kedden a hűvös reggel után többórás, szikrázó napsütésre számíthatunk. Az élénk északnyugati szélben 8, 13 fokig melegszik a levegő.

Szerdán folytatódik a száraz, napos időjárás, a hűvös reggelt gyors felmelegedés követi. Mérsékelt lesz a délies szél. A csúcshőmérséklet 9, 14 fok között alakul.

Kövessen minket a Facebookon is!