Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. április 17. 05:21 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Szombaton túlnyomóan napos időnk lesz, legfeljebb egy-egy futó zápor alakulhat ki. Vasárnap eleinte még folytatódik a napos idő, de délnyugat felől felhősödés kezdődik a nap folyamán, és délutántól már esőre is számítani. Hétfőn esős idővel indul a hét.

Szombaton a többórás napsütést délután már csak kevés felhő zavarja, de eleinte a középső és keleti tájakon még időnként erősen megnövekszik a felhőzet. Legfeljebb elvétve alakulhat ki egy-egy zápor, kisebb eső. Többfelé megélénkül az északias szél, de estére mérséklődik a légmozgás. A csúcshőmérséklet 13, 17 fok között alakul.

Fronthatás nem várható. Az időjárás szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat. A napos időben feltöltődünk energiával, javul közérzetünk. A közlekedők kedvező felételekre számíthatnak, de az erős napsütés zavaró lehet. Védjünk szemünket napszemüveggel. Az UV közepes értéket érhet el a déli órákban. A légszennyezettség alacsony marad.

Vasárnap a hideg hajnalt követően eleinte országszerte több órára kisüt a nap. Eleinte csak fátyolfelhőzet zavarja a napsütést, de napközben délnyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. A nyugati és középső megyékben délutántól egyre többfelé eső, zápor is kialakul, míg keleten, északkeleten estig marad a száraz, napos idő. Időnként megélénkül a délkeleti szél. A levegő 14, 19 fokig melegszik, délnyugaton lesz hűvösebb.

Hétfőn eleinte országszerte erősen felhős, borult lesz az ég, majd napközben a Dunántúlon már felszakadozik a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, egy-egy zivatar sem kizárt. A Kisalföldön megerősödik az északnyugati szél. 10, 16 fok valószínű, nyugaton lesz melegebb.

Kedden változóan felhős lesz az ég, országszerte várható több órás napsütés. Időnként azonban erősen megnövekszik a felhőzet, és néhol kisebb eső, zápor előfordulhat. Az élénk északnyugati szélben 10, 15 fokig melegszik a levegő.

Szerdán eleinte csak kevés felhő lesz az égen, majd északnyugat felől megnövekszik a felhőzet. A Dunántúlon elszórtan futó záporok is előfordulnak. Helyenként megélénkül a délnyugati szél. A csúcshőmérséklet 14, 19 fok között alakul.

Csütörtökön gyakran lesz erősen felhős vagy borult az ég, sokfelé várható eső, zápor. Az eleinte délies szél a nap folyamán északiasra fordul. Általában 12, 17 fok között tetőzik a hőmérséklet, de délen 18, 19 fok is lehet.

Kövessen minket a Facebookon is!