Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. április 18. 11:52 | Szerző/forrás: Menyhárt Sándor plébános

MENYHÁRT ATYA HETI LEVELE A SZÉCHENYIVÁROSBÓL

Képgaléria
MENYHÁRT ATYA HETI LEVELE A SZÉCHENYIVÁROSBÓL
Április 18.-án, hétfőn lesz a Szentatya, XVI. Benedek pápa megválasztásának 5. évfordulója. Imádkozzunk érte! E napon este 1/2 6 és 6 óra között Izsákról érkező Feltámadási menetet, valamint a keresztet és feltámadási jelvényt (Zamárdiból indulva, országjárás után a Feltámadási menet pünkösdkor úgy ér véget, hogy a madéfalvi és a csíkszentkirályi kereszt népe felviszi a feltámadási jelvényeket a Kis-Somlyó nyergében zajló nagymisére. Ott utána az oltár előtt egyesítik őket, s az újra egy jelvényt azután a csíksomlyói (csobotfalvi) közösség viszi le a plébániatemplomba a csángó misére. Ebben a templomban őrzik minden esztendő szalagjait, a feltámadási jelvények pedig évente visszavivődnek a balatoni kiindulási helyre) fogadjuk plébániánkon. A fogadás keretében 6 órakor vesperást tartunk a kápolnában, átvesszük a feltámadási jelvényeket, azt szalaggal, és egy általunk választott idézettel ellátjuk, és másnap délutánig a kápolnában őrizzük. Kedden délután kb. fél 6-kor kerékpárral (ha jó lesz az idő, ha nem autóval) visszük át a feltámadási jelvényeket Lajosmizsére a római katolikus templomba, ahol Süveges István atya fogad bennünket. Itt a szentmise 18:30-kor kezdődik. Közreműködők jelentkezését várjuk Sándor atyánál. Szintén április 18.-án 18.30 órakor lesz a következő énekes ünnepi nagymise: XVI. Benedek pápa megválasztásának 5. évfordulóján a római rítus rendkívüli latin nyelvű formájában a Piarista Templomban.

Kedden április 20.-án este 6 órakor bibliaóra. Szent János leveleit olvassuk.

Kedden este 6 órakor folytatódik az Évszázadok Muzsikája hangversenysorozat a piarista orgonáért. Ruppert István orgonaművész, a győri egyetem és a budapesti zeneakadémia orgonatanára ad koncertet a Nagytemplomban. Közreműködik Lakos Zsanett szopránénekes.

Jövő vasárnap gyűjtés lesz a papnevelés céljára.

Jövő vasárnap a 9 órás szentmise után lesz az aulában egy "Hozd és Vidd" vásár. A vásárra újra várunk jó minőségű ruhákat (gyerek ruhákat is), konyhai felszereléseket, játékokat, könyveket, ajándéktárgyakat. A "játékszabály" a régi. Mindenki hozhat és vihet ingyen is, de elfogadunk (ellenértéket) adományokat, amit a Karitász fog kezelni, illetve szétosztani szükség szerint.

Jövő vasárnap a 9 órás szentmise után lesz Horváth Judit testvérünk által felajánlott csomózott képek árverése a térkőburkolás javára. A képek és a kikiáltási árak a nagyteremben megtekinthetők. Térkőjegy a hívek irodájában vásárolható.

Május 1-én, szombaton reggel 8 órakor indulunk „Ismerd meg Egyházmegyédet” zarándoklatunk újabb útjára. Útvonal: Lajosmizse, Kunadacs, Kunszentmiklós, Szabadszállás, Fülöpszállás, Izsák, Ágasegyháza, Ballószög. Hazaérkezés este 6 óra körül. Jelentkezni ápr. 26-ig lehet 1000 Ft útiköltség befizetésével. Május 8-án, szombaton 17 órakor nóta-, örökzöld és táncest lesz. Fényes György és Szüle Julika fellépők. Belépő+ állófogadás 2.500 Ft. Jegyek a hívek irodájában kaphatók.

Hittanos napközis tábor plébániánkon alsós gyerekeknek 2010. június 21. – 25 között naponta 8:00-tól, 16:00-ig lesz. Napközben gyermekprogramok lesznek: Játékok, sportversenyek, kézműves foglalkozások, akadályverseny, sok játék és ének, stb. Péntek a tábor zárónapja, amelyet közös szentmisével és tábortűzzel zárunk, melyre, szeretettel várjuk majd a kedves szülőket is. Minden nap háromszori közös étkezés. Részvételi díj: 7 500 Ft/fő. Jelentkezni lehet a jelentkezési lap kitöltésével és 3 500 Ft előleg befizetésével április 24-ig a plébánián. (A fennmaradó 4 000 Ft-ot május 21-ig kell befizetni.)

Miseszándékot erre a hétre még el tudunk fogadni.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház Szenteste Alapítvány