Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. április 19. 05:19 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Esős idővel indul a hét, helyenként jelentős mennyiségű csapadékra lehet számítani, máshol időnként előbújhat a nap. Kedden átmenetileg napos idő várható, majd újra változékonyság következik.

Hétfőn délelőtt a Dunántúlon már felszakadozik a felhőzet, pár órára kisüt a nap. Keleten még többfelé várható eső, záporeső, helyenként egy-egy zivatar sem kizárt. Délután időnként erősen megnövekszik a felhőzet, és keleten elszórtan, nyugaton csak helyenként fordulnak elő átfutó záporok. A Dunántúlon megélénkül az északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 11, 17 fok között valószínű, nyugaton lesz a melegebb.

Gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Az időjárás szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat. Az arra érzékenyek fáradékonyságot, fejfájást, enyhe ízületi fájdalmat tapasztalhatnak. Mindenhol érdemes esernyővel felkészülni. Keleten hűvös idő várható, jól jön a tavaszi kabát. Nyugaton a változékony idő miatt a hőérzet gyorsan változhat, ezért rétegesen érdemes öltözködni. A csapadékos idő miatt többfelé nedvesek, csúszósak lesznek az utak. Keleten heves esőzés idején a látási viszonyok hirtelen romolhatnak. A légszennyezettség alacsony szintű marad.

Kedden többnyire erősen fátyolfelhős lesz az ég, néhány óra szűrt napsütésre számíthatunk. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb a déli határszélen fordulhat elő egy-egy zápor. Az élénk északi szélben 14, 19 fokig melegszik a levegő.

Szerdán változóan, többször erősen felhős lesz az ég. Szórványosan kialakulhatnak záporok, helyenként zivatarok. Megélénkül az északnyugati szél. A csúcshőmérséklet 14, 19 fok között alakul.

Csütörtökön gyakran megnövekszik a felhőzet, és elszórtan kisebb eső, zápor alakul ki. Délen egy-egy zivatar sem kizárt. Mérsékelt lesz a délies szél. Általában 12, 17 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Pénteken nyugat felől megvastagodik a felhőzet és egyre többfelé ered el az eső. Napközben a csapadékzóna dél felé elhagyja az országot, és északon lassan felszakadozik a felhőzet. A szél északira fordul, és többfelé megélénkül. A hőmérőkről várhatóan 9, 14 fok közötti értékeket olvashatnak le.

Szombaton jobbára napos idő várható, sok napsütésre van kilátás. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt lesz az déli szél. A legmagasabb hőmérséklet 12, 17 fok között várható.

Kövessen minket a Facebookon is!