Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. április 20. 07:59 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain az elmúlt 24 órában 1 súlyos, 1 könnyű sérüléssel járó és 8 anyagi káros közúti közlekedési baleset történt. Ittas járművezetés miatt 1 esetben került sor vezetői engedély bevonásra.

A Kalocsai Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen, akik hétfőn 22.45 órakor fejükön maszkot viselve megjelentek egy Kalocsán lévő sörözőben és a záráshoz készülő 46 éves nőalkalmazottat egy késsel megfenyegetve arra kényszerítették, hogy a kasszában levő bevételt részükre átadja. A megszerzett 10.000,-F.t készpénzt az elkövetők magukhoz vették és a helyszínről elmenekültek. A rendelkezésre álló elsődleges adatok és személyleírás ismeretében bevezetett rendőri intézkedések eredményeként, röviddel az eseményt követően 23.20 órakor két 20 éves kalocsai férfi elfogására, majd őrizetbe vételére került sor. A két férfit gyanúsítottként hallgattuk ki, mely során a bűncselekmény elkövetését elismerték, a rabláshoz használt kés, illetve maszkok előkerültek. A bűncselekmény során személyi sérülés nem történt.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el nagyobb kárt okozó sikkasztás bűntett elkövetésének gyanúja miatt egy kecskeméti férfi feljelentése alapján, egy kecskeméti férfi ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján a férfi 2009. október 20-án egy kecskeméti telephelyről egy homlokzati állványrendszert kibérelt majd elszállíttatott. A szóbeli megállapodás szerint az állványokat 2009. december 31-ig vissza kellett volna adni a feljelentőnek, azonban ez a mai napig nem történt meg, mivel azt a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül egy eddig ismeretlen személynek eladta. A bűncselekménnyel okozott kár: 2.000.000,-Ft.  

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el csoportosan elkövetett rablás gyanúja miatt három ismeretlen férfi ellen, akik vasárnap 22.05 óra körüli időben megjelentek egy zsanai kocsmában, majd az ott dolgozó 28 éves nőalkalmazottat megfenyegették, illetve arra kényszerítették, hogy a kasszában levő készpénzt részükre átadja. Az elkövetők a megszerzett 105.000,-Ft. készpénzzel a helyszínről elmenekültek. A bűncselekmény során személyi sérülés nem történt.

Nyomozás indult ismeretlen tettes ellen pénzhamisítás bűntett elkövetése miatt egy 62 éves jászszentlászlói nő feljelentése alapján. Április 14-én este megvásároltak a nénitől 2 darab szarvasmarhát, melyek 300.000,-Forintos vételárát 10.000 és 5.000 Forintos címletű bankjegyekkel fizették meg. Másnap kiderült, hogy a bankjegyek mindegyike hamis.  

Egy 41 éves kiskunhalasi nő tett feljelentést egy kiskunhalasi nő ellen, aki 2009. szeptember 30-a és március 01-e közötti időszakban a feljelentőt arra kényszerítette, hogy részére több részletben közel 1.000.000,-Ft. készpénzt átadjon, ellenkező esetben terhelő vallomást tesz a férje ellen folyamatban levő büntetőeljárásban.

Ismeretlen tettes hétfőt megelőző időben a Kunszentmiklóst Szabadszállással összekötő 5203-as út mellett felállított transzformátorból ellopott 100 liter hűtőolajat, melynek hiányában a berendezés üzemképtelenné vált. Az elvitt hűtőolaj értéke 50.000,-Ft., a rongálással okozott kár: 1.000.000,-Ft.

Március 30. és április 02. közötti időszakban betörtek egy Fülöpjakabon lévő bekerített tanyába. A lakás ablakát eltávolították majd az épületből különböző kerti szerszámokat vittek el. Azt követően az ingatlan melléképületének ajtaját is kifeszítették és elloptak 2 darab nagy értékű kerékpárt. A lopással okozott kár 500.000,-Ft., a rongálással 5.000,-Ft. 

Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Vasúti Határátkelőhelyén a hétfőn délután belépő nemzetközi gyorsvonat ellenőrzése során az egyik kocsi mosdójában, a Vám-és Pénzügyőrség munkatársaival közösen végrehajtott ellenőrzés során az eljárók 27 karton szerb zárjegyes különféle márkájú cigarettát találtak meg, melyek értéke összesen 136.057,-Ft. Jövedéki törvénysértés elkövetése miatt - a megtalált dohánytermék lefoglalása mellett -a Vám-és Pénzügyőrség folytatja le az eljárást ismeretlen elkövetővel szemben.

Tegnap este elfogtak majd őrizetbe vettek kollegáink egy 42 éves kecskeméti férfit a Fejér Megyei Bíróság BV Csoportjának végzése alapján.

Eljárás indult 1 afgán és 1 pakisztáni állampolgárok ellen tiltott határátlépés miatt. Mindketten idegenrendészeti őrizetbe kerültek a kiskunhalasi Őrzött Szálláson.

Kövessen minket a Facebookon is!