Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. április 21. 05:05 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Szerdán a napsütés mellett gyakran megnövekszik a felhőzet, főként délnyugaton várhatók záporok, zivatarok. Csütörtökön északon napos, délen felhős időre van kilátás, és kissé visszaesik a hőmérséklet. A hétvége napos időt ígér.

Szerdán a többórás napsütés mellett délután többször erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet. Főként a délutáni órákban alakulnak ki szórványosan, délnyugaton többfelé záporok. A Dunántúl déli részén viharos lökésekkel kísért zivatarok is előfordulnak. Többfelé megélénkül, az északi megyékben megerősödik az északnyugati, nyugati szél.  A csúcshőmérséklet 15, 20 fok között alakul.

Gyenge hidegfronti hatás terheli a szervezetet. Fejfájás, reumás és görcsös fájdalmak jelentkezhetnek. A szélérzékenyek migrénes panaszokat tapasztalhatnak. Az időjárás szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat. Reggel ködfoltok csökkenthetik a látásátvolságot. Napközben az északi megyékben erős oldalszél csökkenti a menetstabilitást. Záporok környzetében hirtelen romlanak a látásviszonyok, zivatarok környezetében pedig viharos lökések is előfordulhatnak. Az UV délben közepes értéket ér el, viseljünk napszemüveget, de esernyő is legyen nálunk a futó záporok miatt.

Csütörtökön a déli megyékben jobbára erősen felhős, borult lesz az ég, elszórtan alakul ki eső, zápor, bár délután néhol már felszakadozik a felhőzet. Északon túlnyomóan napos időre van kilátás. Az északi országrészben megélénkül a nyugatias szél. Csupán 10, 15 fokig melegszik a levegő.

Pénteken változóan, nyugaton gyakran erősen felhős lesz ég. A nyugati határszélen néhol eső, zápor is kialakul. Helyenként megélénkül a délies szél. A hőmérő higanyszála 12, 17 fokig melegszik.

Szombaton a keleti országrészben eleinte elszórtan kisebb eső, zápor kialakulhat, a nyugati és középső megyékben jobbára napos időre van kilátás. Később keleten is lecsökken a felhőzet. Élénk lesz az északias szél. A legmagasabb hőmérséklet 14, 19 fok között várható.

Vasárnap országszerte napos, tavaszi idő várható, csapadék nem valószínű. Általában mérsékelt, a Kisalföldön élénk lesz a délkeleti, keleti szél. A maximum hőmérséklet 15, 20 fok között alakul.

Hétfőn nyugat felől megnövekszik a felhőzet, szórványosan várható eső, zápor. A Kisalföldön megerősödik az északnyugati szél. 14, 20 fokig melegszik a levegő.

Kövessen minket a Facebookon is!