Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. április 30. 04:58 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Pénteken alig zavarja felhő a napsütést, sokfelé elérjük a 25 fokot. A napos idő szombaton is folytatódik, és tovább melegszik a levegő. Vasárnap, főleg északnyugaton már több lesz a felhő, elszórtan záporok, zivatarok is előfordulnak.

Részletes időjárás

 

Csütörtök éjszaka kevés felhő lesz az égen, csapadék nem várható. Általában mérsékelt lesz a délies szél, a Kisalföldön azonban néha megélénkül a légmozgás. A hajnali hőmérséklet 5, 11 fok között alakul.

Pénteken országszerte folytatódik a napos, száraz idő, ismét alig lesz felhő az égen. Megélénkül, helyenként megerősödik a déli szél. 22, 27 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Gyenge melegfronti hatásra számíthatunk. A pollenkoncentráció emelkedni kezd. Az utakon kedvezőek lesznek a közlekedési feltételek, csak az erős napsütés lesz zavaró. A reggel még kissé hűvös lesz, de napközben már nyáriasan öltözhetünk. Használjuk ki a napos időt egy sétára vagy sporttevékenységre. Az UV délben közepes erősségű lesz, viseljünk napszemüveget a szabadban, az érzékeny bőrűek pedig használjanak naptejet is.

Szombaton az ország nagy részén folytatódik a napos idő. Az  északi és nyugati megyékben azonban időnként megnövekszik a gomolyfelhőzet, és helyenként zápor, zivatar sem kizárt. Élénk lesz a délnyugati szél. A csúcshőmérséklet 23, 28 fok között várható.

Vasárnap több-kevesebb napsütés várható a változóan felhős időben. Az északnyugati, nyugati megyékben elszórtan zápor, zivatar alakul ki. A mérsékelt szél csak zivatar környezetében erősödhet meg. 18, 25 fok között alakul a maximum.  

Hétfőn a napsütés mellett főleg délután növekednek meg a gomolyfelhők és szórványosan zápor, zivatar várható. Csak zivatar környezetében erősödik meg a légmozgás. Általában 22, 27 fokig melegszik a levegő.

Kedden a több-kevesebb napsütés mellett időnként erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan zápor, zivatar alakul ki. Zivatar környezetében erős-viharos széllökések lehetnek. Többnyire 23, 28 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Szerdán a több órás napsütést követően a megnövekvő gomolyfelhőzetből elszórtan zápor, zivatar várható. Az élénk déli szelet zivatar környezetében erős-viharos széllökések kísérhetik.  23, 28 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Kövessen minket a Facebookon is!