Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. május 3. 05:18 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Hétfőn az ország nagy részén számíthatunk több-kevesebb napsütésre, de gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és többfelé alakulnak ki eleinte keleten, majd később a nyugati és északi országrészben záporok, zivatarok. A megélénkülő, helyenként megerősödő délnyugati szél zivatarban viharossá fokozódhat. Általában 20, 26 fokig melegszik a levegő.

Továbbra is kettősfront terheli a szervezetet, fáradékonyság, tompultság jelentkezhet. Az időjárás szervezetünkre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat. A reakció idő növekedése miatt fokozott óvatossággal közlekedjünk a helyenként vizessé, csúszóssá vált utakon. Záporok környezetében hirtelen csökkennek a látásviszonyok, zivatarokban pedig erős-viharos széllökések csökkenthetik a menetstabilitást. Amennyiben kirándulást tervezünk, készítsük be az esernyőt, esőkabátot, mert egy-egy zápor előfordulhat.

Kedden nyugaton és északon többfelé, máshol szórványosan alakulnak ki záporok a többször megnövekvő gomolyfelhőzetből. Keleten erős, viharos széllökésekkel kísért zivatarok is várhatók. A keleti országrészben több, nyugaton kevesebb napsütésre van kilátás. Déliesre fordul és helyenként megélénkül a szél, azonban a zivatarokban erős, viharos lökések is lehetnek. 20, 26 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Szerdán jórészt erősen felhős, borult lesz az ég, de keleten átmenetileg felszakadozik, csökken a felhőzet, és néhány órára kisüt a nap. Nyugaton többfelé, máshol elszórtan várható eső, zápor. A mérsékelt a délkeleti szélben 17, 22 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Csütörtökön a jobbára erősen felhős, borult ég mellett sokfelé alakul ki eső, zápor, zivatar. Délkeletire fordul, helyenként megerősödik, zivatarokban viharossá fokozódik a szél. A  hőmérséklet  18, 23 fok között tetőzik.

Pénteken általában erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé várható záporeső, zivatar. A légmozgás erőssége és iránya a nap során változó lehet. 16, 21 fok valószínű.

Szombaton országszerte gyakran megnövekszik majd a gomolyfelhőzet, és többfelé fordulnak elő záporok, zivatarok. Az élénk délnyugati lesz a szélben 17, 22 fokra melegszik fel nappal a levegő.

Kövessen minket a Facebookon is!