Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. május 3. 14:08 | Szerző/forrás: kecskemetitv.hu

Kecskeméten is elkezdődtek az érettségik

Kecskeméten is elkezdődtek az érettségik
2299-en érettségiztek ma délelőtt Kecskeméten. Bács- Kiskun megyében közel 5000-en kezdték meg a magyar érettségi feladatlapok kitöltését. Az országban középszinten több mint 912ezren, emelt szinten 1127-en érettségiztek ma. Az országos statisztika szerint a tavalyinál 10 százalékkal többen választották most az emeltszintű érettségit. Ennek az lehet az oka, hogy egyre több egyetem követeli meg a felvételizőtől, hogy legalább egy tárgyból emeltszintű vizsgája legyen.

Pénteken még csak a ballagás miatt izgultak a diákok a Széchenyi István Szakközépiskolában.  Nem úgy mint most. Három nappal később, az érettségi előtt fél órával a diákok azt találgatják, hogy vajon mely témákat érinti majd a feladatlap és a kifejtés.

Egy kicsit izgulok meg kell mondanom. Máraiból és József Attilából készültem elég sokat, mert most évfordulójuk van és esélyes, hogy ezekből lesz benne valami. Történelemből emelt szintűzök,, így abból elég sokat kellett tanulnom, a matek az holnap lesz, arra annyira nem lehet készülni, azután pedig német, hát meg kell próbálni mindenféleképpen, de úgy érzem, biztosan meglesz.”- mondta el Teplán Csaba diák

Végül aztán egyik sem lett, az érvelésben egy Szabó Magda idézet volt a feladat, műelemzésben pedig a diákok választhatták Gelléri Andor Endre: Pármai likőr című novellájának értelmezését, vagy összehasonlíthattak egy Karinthy Frigyes verset egy Kosztolányi Dezső alkotással. Kecskeméten 2299-an érettségiztek ma. 50-en vizsgáztak emelt szinten, Bács-Kiskun megyében pedig 82-en.

A tanulók 90%-ka középszinten érettségizik, a maradék 10% emelt szinten tesz érettségit. Ez alól kivételt képez a két tannyelvű idegen nyelvi osztály, ahol németből kötelezően emelt szintű érettségit kell tenni, ugyanis ez náluk a vizsgakövetelmény.”- mondta el Mester László a Széchenyi István Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola igazgatója  

Holnap a matematika, majd az idegen nyelv érettségikkel folytatódik a vizsgák sora. Az idei érettségikre összesen 1350 milliárd forintot különített el az oktatási tárca.

Kövessen minket a Facebookon is!