Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. május 5. 05:08 | Szerző/forrás: kecskemetitv.hu

Év végére 700 dolgozója lesz a Mercedes gyárnak

Év végére 700 dolgozója lesz a Mercedes gyárnak
Az év végéig még közel négyszázötven munkatárs felvételét tervezi a Mercedes-Benz leendő kecskeméti gyárába. Jelenleg párhuzamosan építik a présüzemet valamint a fényező-, a karosszériaszerelő- és az összeszerelő üzemet. A beruházás értéke összesen 800 millió euró és évente százezer gépkocsi gördül majd le a kecskeméti gyártósorokról.

Ez a szint a fényező üzem első emelete, itt zajlik majd a Mercedes gépkocsik felületkezelése, miután kijöttek a gépjárművek a karosszériaszerelőből. Az üzemek építése párhuzamosan zajlik a 441 hektár nagyságú területen. Az épületek hasznos területe eléri majd a 90 ezer négyzetméter. A cél, hogy idén mindenhol elkészüljön az épületburok és szeptember környékén már szeretnék megkezdeni a gépsorok felállítását, majd jövő év májusában elindul a tesztüzem. A gyártás tesztelésére több hónapot szánnak a tökéletes minőség érdekében, és a munkatársak felvételét is a munkák menetének megfelelően ütemezik.

 „Pillanatnyilag már 260 munkatárs dolgozik itt, és ez év végéig 700 dolgozó felvételét tervezzük, 2011-ben pedig szeretnénk alkalmazni gyártócsapat összes tagját, azért, hogy a gyártás 2012-ben már teljesen gördülékenyen menjen” – mondta el Frank Klein a projekt ügyvezetője.

 A munkatársak névtábláját egy személyes alapkőletétel keretében elhelyezik a területen, így az eddigi 260 munkatárs neve itt már olvasható. Frank Klein hangsúlyozta: cél, hogy a térség legvonzóbb munkaadójává váljon a Mercedes és ezért igyekeznek mindent megtenni, így folyamatos képzésekkel segítik a munkatársak szakmai fejlődését. A projekt vezetője elmondta: a kecskeméti gyár vezetését és üzemeltetését döntően magyar szakemberekre szeretnék bízni, és az eddigi építési munkák 75 százalékát is magyar vállalkozások nyerték el.  A sajtótájékoztatón elhangzott: Kecskemét városa is sokat tesz azért, hogy a Mercedes otthonra találjon.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy kiváló az együttműködés a várossal, eddig amit megígértek, azt tényleg betartották. Olyan beruházásokat is elindítottak, amelyek segítik ezt a beruházást, itt főleg szabadidős beruházásokra és a szállodaépítés elindítására gondolok. Emellett  fejlesztik az infrastruktúrát is annak érdekében, hogy a legjobb feltételeket nyújtsák az építkezéshez” – mondta el Frank Klein.

A projektvezető hozzátette: a város és a térség nagymértékű támogatása a garancia arra, hogy 2012-ben legördülhet a kecskeméti gyártósorról az első olyan Mercedes, amit a nagyközönségnek szánnak.

Kövessen minket a Facebookon is!