Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. május 6. 05:33 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Csütörtökön délelőtt délnyugat felől szakadozni kezd a felhőzet, és a Dunántúlon hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A középső és keleti megyékben túlnyomóan felhős lesz az ég, északkeleten elszórtan záporok várhatók. Délután nyugaton változóan, máshol erősen felhős lesz az ég, sokfelé, főként a középső és keleti megyékben kell esőre, záporra, heves zivatarra számítani. Helyenként jelentős mennyiségű csapadék hullik. A délkeleti szél többfelé megélénkül, zivatarokban viharossá fokozódik a légmozgás. A hőmérséklet 19, 24 fok között tetőzik.

Hidegfronti hatásra kell készülni. A frontra érzékenyeknél fejfájás, a reumatikus panaszok erősödése jelentkezhet. Az időjárás szervezetünkre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat. A légszennyezettség a Tiszántúlon közepes szintet ért el, de a záporoknak köszönhetően itt is csökken a levegő szennyezettsége. A gépjárművel közlekedők vegyék figyelembe, hogy a nedves útszakaszokon számottevően megnőhet a féktávolság. Az intenzív zivatarokban jelentősen lecsökken a látástávolság, és a heves széllökések kedvezőtlenül befolyásolják a járművek menetstabilitását. A pollen-koncentráció magas a levegőben, ez kissé csökken a csapadékos helyeken.

Pénteken a változóan felhős ég mellett a nyugati országrészben több órára kisüt a nap. Elszórtan, főként a keleti országrészben várhatók továbbra is záporok, zivatarok. Élénk lesz a délnyugati szél, zivatarok környezetében erős, esetleg viharos széllökések is lehetnek. Délután a hőmérséklet 17, 22 fok között alakul.

Szombaton a változóan felhős ég mellett több órára kisüt a nap. Az északi és keleti megyékben az időnként erősen megnövekvő felhőzet mellett szórványosan fordulnak elő záporok, helyenként zivatarok.   Az élénk délnyugati szélben 18, 23 fokra melegszik fel a levegő.

Vasárnap változóan felhős lesz az ég, az országban szinte mindenhol lehet többórás napsütésre számítani. Az időnként megnövekvő felhőzet mellett elszórtan záporok, zivatarok alakulnak ki.  Többfelé megélénkül a délnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 17, 22 fok között valószínű.

Hétfőn változóan, főleg délután időnként erősen felhős lesz az ég, elszórtan alakulnak ki záporok, elsősorban a Dunántúlon zivatarok. Helyenként megélénkül a délnyugati szél, zivatarok könyezetében erős-viharos széllökések is előfordulnak. A hőmérők higanyszála 19, 24 fok közé emelkedik.

Kedden eleinte kevés felhő lesz az égen, majd napközben erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és átfutó záporok, zivatarok alakulnak ki. Mérsékelt lesz a délnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 25 fok között alakul.

Kövessen minket a Facebookon is!