Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. május 6. 20:37

Elszánt FIDESZ, kemény Jobbik, maroknyi MSZP

Képgaléria
Elszánt FIDESZ, kemény Jobbik, maroknyi MSZP
Ünnepélyesen átvették csütörtök délután a megyeházán a megbízó levelüket a Bács-Kiskun megyei területi listán mandátumot szerzett képviselők.

Bács-Kiskun megyében az országgyűlési választást nyugodt és kiegyensúlyozott kampány kísérte, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy említésre méltó ügyek nem történtek – jelentette ki az ünnepség megnyitójában dr. Jobbágy Lajos, a Területi Választási Bizottság vezetője. Rövid tájékoztatójában beszámolt arról, hogy a Területi Választási Bizottság 3 választott és 5 megbízott taggal végezte munkáját az elmúlt hetekben. Tevékenységük során 15 határozatot hoztak a választásokkal kapcsolatban.

        Dr. Jobbágy Lajos emlékeztetett arra, hogy a megyében az első választási forduló érvényes volt, és 9 egyéni választó kerületben eredményesen zárult. Csak Kiskunhalason került sor második fordulóra. Bács-Kiskun megyében 6 párt állított területi listát, melyekre 264.047 érvényes szavazatot adtak le. Négy párt érte el a parlamentbe jutáshoz szükséges küszöböt. Ezek között kerültek kiosztásra a területi listás mandátumok. A törvény alapján kiosztható 8 mandátum közül hetet lehetett a Bács-Kiskun megyei listáról kiadni, egy mandátum pedig az országos listára került. A Bács-Kiskun megyei területi listán mandátumot szerzett országgyűlési képviselők a következők: FIDESZ-KDNP: dr. Matolcsy György, Dr. Kerényi János, Dr. Szabó Erika, Varga László Imre, Kovács Ernő. Jobbik Magyarországért Mozgalom: Gyöngyösi Márton. MSZP: Dr. Garai István Levente.

       Ön is úgy érzi, hogy a Fidesz frakció a választók akaratából mostantól egy kisebbfajta hadsereg lesz a parlamentben? – kérdeztük dr. Matolcsy Györgyöt (FIDESZ-KDNP) az ünnepség végén.

        - Az országnak szüksége van egy olyan egységes, felkészült és elszánt – az Ön szóhasználatát továbbviszem – politikai hadseregre, amely képes Magyarországot kivezetni ebből a nagyon mély válságból, amelyben vagyunk. És a frakció tagjai szerdán azt a benyomást keltették bennem, de remélem sokakban, amikor a parlamentben megjelentünk, hogy ez egy olyan csapat, amelyik erre képes.

         - Ami a nemzet érdekeit szolgálja, abban abszolút konstruktívak leszünk. Ahol viszont a nemzet érdekei sérülnek, ott a legkeményebb ellenzékre számíthat bennünk a kormányzópárt – ezt már Gyöngyösi Márton (Jobbik Magyarországért Mozgalom) Bács-Kiskun megyei képviselője mondta munkatársunk azt firtató kérdésére, hogy milyen ellenzék lesznek.

        Dr. Garai István Leventétől (MSZP) viszont arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen érzés lesz jócskán megfogyatkozott szocialista képviselő csoporttal jelen lenni a parlamenti ülésteremben.

         - Nyílván kicsit szokatlan lesz eleinte. De egyúttal azt is jelenti ez a helyzet, hogy egy-egy szocialista képviselőre jóval több feladat jut majd a következő években. El kell fogadnunk az emberek döntését.

                                                                                                                       N.N.M.

Kövessen minket a Facebookon is!