Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. május 7. 17:56 | Szerző/forrás: baon.hu

Tajtékzó ló vágtázott Kecskemét belvárosában

Tajtékzó ló vágtázott Kecskemét belvárosában
Nem lehet tudni, ki ijedt meg jobban: a szerelmesek, akiket egy ló zavart meg pásztoróra közben vagy az arab félvér, ami rémültében – lovasát maga mögött hagyva – végigvágtázott Kecskemét belvárosában.

Kecskeméttől tíz kilométerre lovagolt Lakó András építészmérnök Zazu nevű, arab félvér lovával, egy tízéves herélt paripával. Földúton haladtak, amikor a békés ügetést váratlan dolog zavarta meg: egy szerelmes pár az út mellé leállított terepjáróban lelte kedvét egymásban, ami igencsak megrémítette az állatot.

Gazdája le is szállt a ló hátáról, és kötőfékjén vezette, hogy észrevétlenül elsétáljanak a szerelemesek mellett. Ők azonban megijedtek, amikor kiderült, hogy rajta kapták őket, és sebtiben el akartak szelelni. A ló viszont a kocsi hirtelen indításától rémült halálra.

Kitépte a kötőféket Lakó András kezéből, és elvágtázott a nagy Tesco felé. A körforgalomnál többen látták is az ijedt Zazut, aki a Jókai utca felé vette az irányt a járókelők nem kis megdöbbenésére.

A tűzoltókhoz pontban 12 órakor érkezett a riasztás arról, hogy egy tajtékzó ló vágtázik Kecskemét belvárosában. A Piarista Gimnázium ablakából is többen látták az állatot, amit végül egy civil fogott el. Autójában ült, amikor látta a lovat, kiszállt és profi módon megfékezte „ámokfutását”. Ekkor megérkeztek a tűzoltók és a rendőrök is. Szabó István tűzoltó őrmester kötötte ki a buszmegálló melletti parkban egy fához a még mindig rémült lovat.

 Nagyon zabos és ideges volt szegény pára, hihetetlenül kimerült a vágtázástól. Nem mindennapi sokk érte, hiszen egy nagyváros egyik legforgalmasabb útszakasza nem épp a legideálisabb terep számára – nyilatkozta a Baonnak Szabó István, aki egyébként szabadidejében csikóskodik is.

Szerencsére Zazu gazdája is hamarosan a helyszínre ért egy barátjától szerzett lószállítóval. Igyekezett megnyugtatni a kalandos utat megjárt lovat, akinek belvárosi futama szerencsére jól végződött. Sem a ló nem sérült meg, és balesetet sem okozott Kecskeméten, ahol nagyon rég nem volt részük a járókelőknek ilyen látványban.

  \"A

A buszmegállónál kötötték ki Zazut egy fához

Kövessen minket a Facebookon is!