Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. május 9. 19:40

III. autóbuszos zarándoklat Márianosztrára

Képgaléria
III. autóbuszos zarándoklat Márianosztrára
Templomunk híveinek kérésére immáron harmadik alkalommal szerveztük meg május elsején autóbuszos zarándoklatunkat. Kicsit modern „szamáron” mentünk, de az út még így is tartogat nehézségeket, megpróbáltatásokat. Nem csak szóval, hanem tetteinkkel is bizonyíthatjuk Isten előtt, hogy fontos számunkra és nem csak szavainkkal mondogatjuk mindezt. Mivel a magyar ember zsigereiben benne van a Mária tisztelet ezért önkéntelenül is a Máriás búcsújáró helyeket keressük fel. Előző években Mátraverebély – Szentkút illetve Siklós – Máriagyűdön tettünk látogatást.

A napi program általában korán reggel kezdődik egy rövid imával, amit mindenki lelki igényei szerint bővíthet. Majd rövid ismerkedés veszi kezdetét, ami a nap folyamán egyfolytában tart. Mivel 50 fő utazik együtt, mindig akad olyan útitárs, aki nem annyira ismerünk és pár szóból, akár komoly beszélgetés is kerekedhet.

Megérkezve a kitűzött kegyhelyre, az ottani atyák fogadnak bennünket, jelen esetben  József atya, aki fergeteges hangulatú, lelkes és vidám történetekkel tarkítva bemutatta a kegyhely és a pálos rend magyarországi történetét.

 

Majd a váci székesegyház és a fehérek temploma következett, ahol évekkel ezelőtt világraszóló felfedezést tettek a régészek. Az 1700-as évekből szármaró mumifikálódott holtestek, akiknek nem csak a koporsójuk, de a ruhájuk is viszonylag éppen megmaradt.

 

És már véget is ért a nap, lassan indulni kellett hazafelé, de mindenki lelkiekben és vidám tapasztalatokban gazdagodva tért haza és tervezgeti a következő év kirándulását…

 

Jövőre újra elindulunk…

 

Jó szórakozást a képekhez és várunk minden érdeklődőt…

 

Köszönjük a segítséget Bárkányi Ernő atyának a Porta Egyesületnek és a szervezést Fekete Gábor hittanárnak.

Kövessen minket a Facebookon is!