Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. május 10. 20:15 | Szerző/forrás: kecskemetitv.hu

242 tonna szemét gyűlt össze

242 tonna szemét gyűlt össze
242 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a Városgazdasági Kft. munkatársai a hétvégi lim-lom akció keretein belül, ez hét százalékkal kevesebb, mint a tavalyi mennyiség. Sajnos többen megsértették a rendeletet, és még vasárnap is kihelyezték szemetüket, őket a VG. kft. feljelentette a Közterület Felügyeletnél. A lim-lom akció a következő hétvégén folytatódik, most a Nagykörúton kívüli területek kerülnek sorra.

Szombaton és vasárnap 19 járművel összesen 67 munkás vett részt a lim-lom akcióban. 242 tonna hulladékot gyűjtöttek, ez hét százalékkal kevesebb, mint a tavalyi mennyiség.

A szemetes autó egész hétvégén folyamatosan járta a várost és tömöríti a szemetet, szükség is van erre, hiszen volt, hogy egy háznál annyi szemetet találtak a VG Kft. munkatársai, mint 20-30 háznál általában.

Nem is volt elég az egyszeri szállítás, ehhez a házhoz egy nap alatt kétszer is vissza kellett jönnie a kukásautónak. A tulajdonos azt mondta híradónknak, évtizedek óta halmozódtak a kacatok az udvaron.

"Harminc éve költöztük ide, azóta a család minden tagja ide hordott mindenféle dolgokat, és az ismerősök is azzal traktáltak, hogy őrizzük meg mindent" - mondta Uny Lajos tulajdonos.

Sajnos többen is megsértették a rendeletet, és még vasárnap is tettek ki szemetet a ház elé. Ahol ilyet tapasztaltak a Városgazdasági Kft. munkatársai, azonnal megtették a feljelentést a Közterület Felügyeletnél. Úgy tudjuk, 6-8 tulajdonos számíthat bírságra. A lim-lom akció a hétvégén is folytatódik, most a Nagykörúton kívüli területek kerülnek sorra. A VG. kft. azt kéri mindenkitől, a hulladékokat pénteken és szombaton tegyék ki  a házak elé, vasárnap már ne.

Kövessen minket a Facebookon is!