Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. május 11. 15:48 | Szerző/forrás: www.kefo.hu

GAMF Járműbemutató

GAMF Járműbemutató
Kiemelkedő sikereket értek el a Kecskeméti Főiskola GAMF Karának hallgatói a közelmúltban három olyan versenyen is, ahol saját építésű járműveikkel vettek részt.

2010. május 12-én 16 órakor bemutatót tartanak, amelyen valamennyi versenyző csapat járműve felsorakozik.

A bemutató helyszíne: Kecskeméti Főiskola GAMF kar (Kecskemét, Izsáki út 10.)

A németországi Shell Eco-marathonon – ahol 22 ország csapatai versenyeztek – az volt a cél, hogy a járművek 1 liter benzinnel minél nagyobb távolságot tegyenek meg.   A Kecskeméti Főiskola GAMF Karának járműve új magyar rekorddal 1588 km/liter teljesítményre képes.  (Az eddigi rekord 282 km volt.) Ezzel a versenyben a legjobb kelet-európai csapatként a benzines prototípus kategóriában 8., míg a belsőégésű prototípus kategória összesített versenyében a 18. helyet szerezték meg. 

A Bosch által meghirdetett elektromobil versenyen Miskolcon négy járművel indult a Kecskeméti Főiskola, illetve közreműködött egy kiskunfélegyházi középiskolával közös csapatban. Ezen a versenyen a legjobb műszaki megoldás kategóriában szerezték meg az 1. és a 3. helyet. 

A szintén a Bosch által meghirdetett pneumobil versenyen Egerben három járművel vett részt a Kecskeméti Főiskola GAMF Kara, ahol 15 felsőoktatási intézmény közül elnyerte a legeredményesebb felsőoktatási intézmény címét.  A négy fő kategóriából kettőt megnyertek a GAMF Kar hallgatói, a gyorsasági és a gyorsulási futamot. 

Kövessen minket a Facebookon is!