Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. május 12. 05:13 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Északkeleten még záporra, zivatarra számíthatunk. Szerdán is marad a változékony idő. A hét további részében is gyakoriak lesznek a záporok, heves zivatarok, felhőszakadás, jégeső sem kizárt.

Szerdán gyakran lesz erősen felhős, borult az ég, többfelé várható záporeső, helyenként heves zivatar. Az intenzív zivatargócokat felhőszakadás, jégeső kísérheti. Időnként megélénkül, zivatarokban viharossá fokozódik a szél. 18, 24 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Az időjárás szervezetünkre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat. A változékony időre érzékenyeknél fáradékonyság, fejfájás, ízületi problémák jelentkezhetnek. A csapadékos időben alacsony marad a légszennyezettség és a pollenkoncentráció. Többfelé lesznek esőtől vizesek, csúszósak az utak. Zivatarok környezetében erős széllökésekre, romló látási viszonyokra lehet számítani. A déli megyékben élőknek napközben elegendő lesz egy pulóver, az északi megyékben azonban vékony kabátra is szükség lesz. Érdemes esernyővel, esőkabáttal is felkészülni az útra.

Csütörtökön gyakran megnövekszik a gomolyfelhőzet, és sokfelé várható eső, záporeső, néhol zivatar. Helyenként nagy mennyiségű eső hullhat le rövid idő alatt. Mérsékelt lesz a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 22 fok között alakul.

Pénteken
a kevés napsütés mellett délelőtt keleten, délután már többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok a gomolyfelhőzetből. Megélénkül a délnyugati szél. 17, 22 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett többször megnövekszik a gomolyfelhőzet, és többfelé fordul elő zápor, zivatar. Élénk lesz a délnyugati szél. Kora délután 17, 22 fok várható.

Vasárnap változóan felhős lesz az ég, elszórtan kisebb eső, zápor alakulhat ki. Az északnyugati szél élénk lesz. 15, 20 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn változóan, időnként erősen felhős, lesz az ég, a kevés napsütés mellett elszórtan várható kisebb eső, zápor. Megerősödik az északnyugati szél. 13, 18 fokra számíthatunk.

Kövessen minket a Facebookon is!