Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. május 12. 15:07 | Szerző/forrás: kecskemetitv.hu

20 kilogramm fellett fogtak a megyei horgászok

20 kilogramm fellett fogtak a megyei horgászok
Már a haltelepítések után várja a horgászokat a kecskeméti Széktói horgásztó. Bács-Kiskun Megyében tavaly összesen 1 millió 890 ezer darab halat telepítettek, több mint 121 millió forint értékben. A legnépszerűbb halfajta a ponty volt.

„A mai csapadékos időjárás nem igazán kedvezett a horgászoknak. Stábunk ittlétekor mindössze hárman próbálkoztak a halfogással. A nyáron egyébként a hétvégék a leglátogatottabbak, akkor a horgászok főként pontyra vadásznak.”

Emellett a kárász és a keszeg az, amit keresnek. Tavaly például több mint 11 ezer kg halat telepítettek a tóba, aminek összköltsége majd' 7 millió forint volt.

"Ez az év is ennek megfelelően haltelepítéssel indult. Már most több mint 5 millió forint értékben telepítettek halat a tóba. Kb. 9 ezer kilogrammnak megfelelő mennyiséget. Most is elsősorban pontyot, valamint kárász és keszeg fajtákat. Még az év folyamán a hátralévő időszakban egy kisebb mennyiségű haltelepítésre sor kerül.” - nyilatkozta Jánosi István, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A Sporthorgász Egyesületek Bács-Kiskun Megyei Szövetségétől megtudtuk: a múlt évben 783-al kevesebben váltottak ki engedélyt, mint 2008-ban. Egy horgász pedig átlagosan 23 és fél kilogramm halat fogott.

Kövessen minket a Facebookon is!