Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. május 13. 05:15 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Csütörtökön tovább folytatódik a zivataros tavaszi időjárás. A hét további részében is gyakoriak lesznek a záporok, heves zivatarok, felhőszakadás, jégeső sem kizárt.

Délelőtt a változóan felhős ég mellett elszórtan futó záporokra számíthatunk, az északkeleti országrészben egy-egy zivatar is előfordulhat.Délután a fokozatosan növekvő felhőzetből egyre többfelé záporok, zivatarok alakulnak ki. Helyenként kiadós csapadék, néhol jégeső is előfordulhat. Mérsékelt lesz a délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 24 fok között alakul.

Számottevő fronthatás nem lesz, de a változékony időre érzékenyeknél fáradékonyság, fejfájás, ízületi problémák jelentkezhetnek. Az időjárás szervezetünkre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.  A csapadékos időben alacsony marad a légszennyezettség és a pollenkoncentráció. Többfelé lesznek esőtől vizesek, csúszósak az utak. Zivatarok környezetében erős széllökésekre, romló látási viszonyokra lehet számítani. A nappali hőmérséklet az évszaknak megfelelően alakul, de érdemes esernyővel, esőkabáttal is felkészülni, ha útnak indulunk.

Pénteken a délelőtti napos időszakok után délután már többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok a gomolyfelhőzetből. Megélénkül a délnyugati szél. 19, 24 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szombaton az erősen felhős, borult égből országszerte számíthatunk esőre, záporra. Megerősödik a délnyugati szél. Kora délután 12, 17 fok várható.

Vasárnap folytatódik a borult, hűvös időjárás, országszerte számíthatunk esőre, záporra. Erős lesz az északnyugati szél. 8, 13 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn a nyugati országrészben továbbra is számíthatunk esőre, záporra, míg a keleti megyékben átmenetileg csökken a csapadékhajlam. Az északnyugati szél erős lesz. 9, 14 fokra számíthatunk.

Kedden a keleti megyékben még előfordul eső, zápor, de nyugat felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása, és a Dunántúlon néhány órára kisüt a nap. Erős lesz az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 11, 16 fok között alakul.

Kövessen minket a Facebookon is!